Autor nove najlajkovanije fotografije priznao: "Ne znam ni da isječem sliku"

Nema ni Instagram

Autor nove najlajkovanije fotografije priznao: "Ne znam ni da isječem sliku"

Eldar Ganibegović

Lionel Messi postao je prvak svijeta s Argentinom i već danima je glavna tema u svijetu, a to mu je donijelo i jedan rekord na društvenim mrežama.

Nakon što je postao prvak svijeta s Gaučosima, objavljen je niz fotografija Lionela Messija s trofejem prvaka svijeta.

Jednu od njih objavio je i on sam, a ona je dostigla svjetski rekord - postala je najaljkovanija fotografija na internetu do sada.

U pitanju je fotografija iznad koja je u trenutku pisanja ovog članka imala 71,8 miliona lajkova.

Autor fotografije je Shaun Botterill, 55-godišnjak koji je prisutan na Svjetskim prvenstvima od 1986. godine.

Oglasi

Engleski fotoreporter je rekao da nije ni znao da je njegova fotografija postala najpopularnija na svijetu, jer ne koristi poznatu društvenu mrežu.

"Skoro nisam mogao da se pomjerim, ali nisam blokirao na pravom mestu. Mislim da su svi fotografi iskreni - uvijek treba imati malo sreće, a ja sam je imao u nedelju.

Messi je bio tu i nije se mnogo pomjerao dok smo se mi gurali. Trofej je držao nekada jednom rukom, nekad dvjema.

Možete se pripremiti za trenutak podizanja trofeja, ali ne i za obilazak stadiona, jer ne znate koliko će biti haotično. Bio sam blizu njega, oko dva metra dalje.

Smiješno je što ne koristim Instagram, ne znam ni kako da izrežem sliku. Saznao sam tek kada mi je kolega poslao poruku i pitao da li sam vidio koliko lajkova ima moja fotografija", rekao je Botterill, prenosi A Bola.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, do sada je najlajkovanija fotografija bila fotografija čuvenog jajeta s 58,2 miliona lajkova do sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi