Messi ga izvrijeđao kao nikog prije, a on tek sada priznao čime ga je toliko iznervirao

Ni Weghorst nije bio baš nevinašce

Messi ga izvrijeđao kao nikog prije, a on tek sada priznao čime ga je toliko iznervirao

E. Čaušević

Lionel Messi je mnoge iznenadio svojim ponašanjem nakon utakmice između Argentine i Nizozemske kada je vrijeđao protivničkog napadača Wouta Weghorsta koji se ponovo oglasio kako bi komentarisao sve ono što se dešavalo sa kapitenom Gaučosa.

Argentina i Nizozemska sastali su se u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva i odigrali odličnu utakmicu, a nakon penala Gaučosi su uspjeli proći dalje u polufinale gdje ih je čekala Hrvatska.

Gaučosi su vodili sa 2:0 u ovoj utakmici, ali je Nizozemska u nevjerovatnom finišu zabila dva gola i izborila produžetke. Junak je bio upravo rezervista Weghorst koji je zabio oba gola.

Ovaj napadač našao se u centru pažnje i nakon utakmice zbog svađe koju je imao s Messijem. Kapiten Argentine je prvo odbio da se rukuje s njim, a kasnije dok je davao izjavu dobacio je još par rečenica Weghorstu.

[twitter]https://twitter.com/salvatore7mas/status/1602371943906279430[/twitter]

"Šta je? Šta gledaš? Šta hoćeš? Skloni se tamo glupane", vikao je Messi napadaču Nizozemske koji je Sergiju Agueru nakon toga objašnjavao da je želio samo da se rukuje s Messijem.

Oglasi

Takvo ponašanje Messija mnoge je iznenadilo jer nismo navikli gledati Argentinca u takvom izdanju i bilo je jasno da je Weghorst uradio nešto kako bi ga toliko izbacio iz takta.

Sama utakmica bila je puna varnica između igrača ovih timova, a sada je Wehgorst priznao da nije ni on bio baš nevinašce u svemu tome.

"Kada izađemo na teren za mene su svi isti, nemam previše poštovanja prema protivniku jer želim da pobijedimo. Uvijek se maksimalno borim na terenu i tako je bilo i te noći", priča Weghorst i nastavlja.

"Imao sam par okršaja s Messijem tokom utakmice, mislim da je bio iznenađen mojom borbom i trudom na terenu. Dobacio sam mu par puta nešto i očito je to zapamtio. Mnogo ga poštujem jer je jedan od najboljih svih vremena, ali poštovanja nema kada ste na terenu i igrate tako bitnu utakmicu".

"Htio sam da mu nakon utakmice pokažem poštovanje i pružim ruku, ali je on to odbio. Barem sam shvatio da zna moje ime što me pozitivno iznenadilo na kraju".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Weghorst je i nakon utakmice pričao o sukobu s Messijem i tada je otkrio da ga je Argentinac vrijeđao na španskom jeziku kojeg on ne priča baš najbolje, ali je shvatio da riječi koje Messi govori nisu baš najljepše.

"Moj španski jezik nije baš dobar, ali znam da mi je rekao neke odvratne riječi i to me razočaralo od takvog igrača, baš me razočaralo", izjavio je nizozemski napadač nakon utakmice.

Top Komentari

K79
pa bolan ovaj isti tekst si objavio odmah poslije ove utakmice cuj tek sad hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi