Messi pokazao nevjerovatnu lakoću postizanja golova u noći kada mu je PSG zadao bolan udarac

PSG se vratio pobjedama

Messi pokazao nevjerovatnu lakoću postizanja golova u noći kada mu je PSG zadao bolan udarac

Admin Čaušević

Lionel Messi se nakon nekoliko sedmica odmora poslije osvojene titule prvaka svijeta sa Argentinom vratio klupskom fudbalu i odmah je pokazao kakav je majstor.

PSG se vratio na pobjednički kolosijek nakon što je sa sigurnih 2:0 pobijedio Angers te se dodatno učvrstio na prvoj poziciji.

Parižanima je bio dovoljan po gol u oba poluvremena da ostvari 15. trijumf u dosadašanjem dijelu sezone Ligue 1. Strijelci su bili Ekitike i Messi.

Ekitike je gol postigao već u 5. minuti, a veći dio utakmice igrao se u sporom ritmu bez većih prilika i uzbuđenja pošto su favorizovatni domaćini kontrolisali igru bez problema.

Drugi gol na meču viđen je u 72. minuti. Messi je započeo akciju i završio je. Sjajni Argentinac je sjajnom kretnjom pokazao nevjerovatnu lakoću postizanja golova.

Istina, strahovao je Messi nekoliko sekundi jer je mislio da se nalazi u ofsajd poziciji, ali gol je ubrzo nakon toga priznat. Šta se desilo možete pogledati ovdje.

Oglasi

Inače, Messi je uoči utakmice doživio hladan tuš pošto i nije imao poseban doček kao prvak svijeta iz Katara i jedini je od svih igrača Argentine koji je prošao bez svečanog prijema u svom klubu.

Sjajni Argentinac nije dobio priliku da pokaže medalju pariškim navijačima što je na neki način očekivana odluka pošto je u finalu pobijeđena Francuska.

Poslije ove pobjede PSG na prvom mjestu ima +4 u odnosu na drugoplasirani Lens koji je odigrao 2:2 na gostovanju kod Strasbourga.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zašto su Parižani povećali prednost trebaju na neki način biti zahvalni i povremenom bh. reprezentativcu koji je zabio jedan od golova za Strasbourg.

Novi trijumf upisao je i Marseille koji je golovima Mbembe i Veretouta u gostima pobijedio Troyes sa 0:2. Sead Kolašinac je bio starter i igrao je do 75. minute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti