Kakav je to "mesijanski ugovor" koji će potpisati Lionel Messi?
Messi produžuje s PSG-om i imat će ugovor bolji nego do sada.

Ostaje u PSG-u

Kakav je to "mesijanski ugovor" koji će potpisati Lionel Messi?

Eldar Ganibegović

I u dobi od 35 godina Lionel Messi je jedan od najboljih fudbalera svijeta i kandidat da osvoji osmu Zlatnu loptu. Mnogo se pisalo o tome gdje će nastaviti karijeru, a sada bi trebao potpisati "mesijanski ugovor".

Početkom godine Lionel Messi je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s PSG-om, ali i to će se uskoro promijeniti.

Usmeni dogovor je već postignut, a svi detalji će biti poznati do kraja januara kada će u Pariz stići Jorge Messi, otac i agent Lionela Messija.

Novinari iz Marce pišu da će Lionel Messi potpisati "mesijanski ugovor", superiorniji od sadašnjeg, koji je ionako sa finansijske tačke gledišta bio impresivan.

Lionel Messi sada ima godišnju platu od 30 miliona eura godišnje u PSG-u. Iako je Argentinac napunio 35 godina, u novom ugovoru imat će veću platu, čemu je najviše doprinio status pobjednika Svjetskog prvenstva.

Na sastanku koji će se održati narednih sedmica bit će utvrđeno trajanje novog ugovora. U ljeto 2021. Lionel Messi je potpisao dvogodišnji ugovor sa PSG-om, što se očekuje i sada.

Oglasi

Druga opcija koju obje strane razmatraju je potpis na godinu dana, sa mogućnošću produženja za još jednu godinu.

Bez obzira na dužinu ugovora koji će potpisati Lionel Messi i učinak koji će fudbaler pružiti, šefovi PSG-a žele da ta ekipa bude posljednja u karijeri Argentinca.

Uprava PSG-a je svjesna da prisustvo Lionela Mesija u timu predstavlja veliku prednost i sa marketinške tačke gledišta, pored fudbalskog, posebno sada, kada je prvak svijeta s Argentinom i žele to iskoristiti. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lionela Messija je u ovom periodu tražio i Al-Hilal, koji je već počeo da prodaje dresove s imenom Argentinca, ali izgleda da su šanse za to ravne nuli.

Naravno, ponovo su kružile priče o mogućem povratku u Barcelonu, no čini se da ni od toga neće biti apsolutno ništa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi