PSG donio (ne)očekivanu odluku u slučaju Lionela Messija

Ipak žele da ostane

PSG donio (ne)očekivanu odluku u slučaju Lionela Messija

E. Ganibegović

Lionel Messi je zbog nepromišljenog poteza zaradio suspenziju u PSG-u, a klub iz glavnog grada Francuske sada je donio očekivanu ili neočekivanu odluku u njegovom slučaju, kako kome.

Zbog posjete Saudijskoj Arabiji Lionel Messi je propustio trening PSG-a, a epilog svega dobio je dvosedmičnu suspenziju u klubu.

Iako se javno izvinuo putem društvenih mreža, svejedno nije bio u sastavu na gostovanju kod Troyesa gdje je PSG slavio s 1:3.

Mediji u Francuskoj pišu da se situacija vratila u normalnu nakon izvinjenja Argentinca, a PSG je donio i pomalo neočekivanu odluku.

Marca piše da, iako je skoro bilo sigurno da će napustiti PSG, budućnost svjetskog prvaka s Argentinom je i dalje pod znakom pitanja.

Oglasi

Navedeni izvor napominje da se zvanična reakcija kluba očekuje u narednim danima. P SG će saopštiti da je Leu Messiju oprošteno za prošlosedmični eksces.

Argentinska zvijezda bi tako mogla biti na terenu u narednom meču Ligue 1 protiv Ajaccija 13. maja.

Štaviše, novinari Fichajesa najavljuju da PSG i dalje želi da produži ugovor Leu Mesiju. Prijedlog za novi ugovor ostaje na stolu i izuzetno je atraktivan s finansijske tačke gledišta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ako Messi želi da ostane u Evropi, PSG je najbolja opcija za njega jer se Barcelona i dalje suočava s finansijskim problemima.

Od ostalih opcija, ima Saudijsku Arabiju i Sjedinjene Američke Države. U azijskoj zemlji ga želi Al-Hilal, a u sjevernoemeričkoj Inter iz Miamija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi