Ekipa se gradi oko Kyliana Mbappea - Lista pojačanja PSG-a izgleda zanimljivije nego ikad
Francuski prvak ima jasan stav za budućnost i više ne žele dovoditi igrače koji su veći od kluba (Foto: EPA)

Poznata imena, ali timski igrači

Ekipa se gradi oko Kyliana Mbappea - Lista pojačanja PSG-a izgleda zanimljivije nego ikad

M. Šljivak
Teme:

Francuski PSG odlučio je u ljetnom prijelaznom roku uvesti određene promjene u transfer politiku. Klub će ekipu graditi oko Kyliana Mbappea, neće sakupljati zvijezde koje imaju preveliki ego, pa transfer lista Parižana za narednu sezonu izgleda mnogo drugačije nego prethodnih godina.

PSG je spreman napraviti brojne promjene unutar ekipe. Iz kluba na kraju sezone odlazi Lionel Messi, njegovim stopama bi mogli Neymar i Sergio Ramos, ali i Marco Verratti.

U Parizu su donijeli jasnu odluku kako više neće sakupljati velike zvijezde čiji se ego ne može podrediti ekipi. U narednom periodu oslanjat će se na timske fudbalere koji mogu donijeti više borbe na terenu.

Da su krenuli tim putem svjedoči i transfer lista igrača koje PSG želi vidjeti u svojim redovima ovog ljeta. Na njoj su trojica napadača, jedan veznjak i jedan defanzivac.

PSG želi zadržati moćan napad usprkos odlasku Messija i eventualno Neymara. Oni će ovog ljeta u svoje redove pokušati dovesti napadača Napolija Victora Osimhena, te francuske reprezentativce koji igraju u njemačkoj Bundesligi, Moussu Diabyja (Bayer Leverkusen) i Randala Kolo-Muanija (Eintracht).

Teško je vjerovati da će sva trojica završiti na Parku Prinčeva. Napoli za Nigerijca Osimhena traži nevjerovatnih 150 miliona eura, Eintracht za Kolo Muanija oko 100 miliona, a 50-ak bi koštao transfer Diabyja.

Oglasi

Realnije je očekivati da u klub stignu dvojica od njih i u narednim mjesecima ćemo vidjeti ko bi od njih mogao obući dres pariškog velikana.

Verrattija bi u Parizu mogao zamijeniti Khephren Thuram. 22-godišnjak igra odličan fudbal u ekipi Nice, privukao je veliku pažnju na sebe, debitovao je i za nacionalni tim i dobro prati stope brata Marcusa i oca Liliana.

Za ovog fudbalera PSG bi morao izdvojiti oko 30 miliona eura i on bi među prvima ovog ljeta mogao stići u Pariz.

Sergio Ramos bi nasljednika trebao dobiti u fenomenalnom koreanskom fudbaleru iz redove Napolija. Kim Min-Jae oduševio je mnoge čudesnom igrom u redovima italijanskog prvaka i interes za njega je ogroman.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Pored PSG-a 26-godišnjeg štopera želi i Manchester United. Njegova cijena je 50 miliona eura, no Napoli će sigurno tražiti mnogo više novca s obzirom na igre ovog fudbalera.

PSG kreće s izgradnjom posve novog tima. Sve će se vrtiti oko Kyliana Mbappea koji će dobiti dosta pomoći od naredne sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi