A govorilo se da su prijatelji: Mbappe je zabio nož u leđa Messiju te pokazao svoje pravo lice!

Argentinac je suspendovan

A govorilo se da su prijatelji: Mbappe je zabio nož u leđa Messiju te pokazao svoje pravo lice!

A. Čaušević

Činilo se da se Kylian Mbappe i Lionel Messi u posljednje vrijeme odlično slažu na terenu, ali i van terena, međutim čini se da je to sve bila predstava za javnost. 

Messi se izvinio svima u klubu kao i saigračima zbog nedozvoljenog putovanja u Saudijsku Arabiju, ali to mu nije donijelo ukidanje suspenzije.

Kao što je poznato PSG je suspendovao Messija na dvije sedmice neigranja, dok nije dobio dozvolu za treniranje sa ostatkom ekipe te je ostao i bez sedmičnih plata, odnosno oko milion eura.

Sve to upućuje da je odlazak čarobanjaka iz Rosarija sa Parka prinčeva i više nego izgledan. Izgleda se tome posebno raduje Mbappe.

Francuski mediji izvještavaju da je Mbappe bio taj koji je iskoristio svoju moć u PSG-u kako bi se Messi kaznio te nije ni mrdnuo prstom da se eventualna suspenzija smanji ili potpuno ukine.

Mbappe je prošlog ljeta želio da se riješi Neymara, ali bezuspješno. Sada izgleda želi i odlazak Messija kako bi definitivno bio prva zvijezda ekipe.

Oglasi

Kako sada stvari stoje želja sa odlaskom Argentinca će mu vrlo brzo biti ispunjena jer naznaka oko ostanka u Parizu i produženja ugovora uopšte nema.

Upitno je da li će više ikada i zajedno zaigrati s obzirom da je do kraja sezone ostalo svega nekoliko mečeva, a Messi je suspendovan na naredna dva.

Inače, jedini igrač iz svlačionice PSG-a koji se založio sa smanjenje kazne Messiju bio je Marco Verratti. Italijanu je bila nejasna visina kazne, međutim u klubu nisu pokazali nikakav interes da uvaže njegovu riječ.

PSG je ranije iskazivao želju da zadrži višestrukog osvajača Zlatne lopte u svojim redovima, ali medvjeđu uslugu klupskom rukovodstvu napravili su ultrasi koji su javno tražili Messijev odlazak.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messija je prije nekoliko dana optužio i Jerome Rothen koji je za Argentinca kazao da je došao u PSG samo kako bi ostao u formi za Svjetsko prvenstvo koje je na kraju i osvojio.

Generalni je dojam da se ljubav između PSG-a i Messija nikad nije rodila te da čuvenu "desetku" srce vuče ka Nou Campu i povratku u Barcelonu.

Top Komentari

HarisADP
Tako i treba! Sad jedva čekam da dodje tatica Murinjo i da opet mogu da navijam za PSG nakon 2 godine pauze. Jos dibalica dolazi, auh, idemo!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi