Leo Messi zna ko je "novi Iniesta", na potezu Barcelona
Šta Messi kaže, to tako mora da bude u Barci!

Argentinac se pita za mnoge stvari na Nou Campu

Leo Messi zna ko je "novi Iniesta", na potezu Barcelona

Odavno se zna da Leo Messi u Barceloni nije samo fudbaler, već i neko čija se riječ itekako poštuje i van svlačionice, čak i kada se radi o stvarima vezanim za klupsku i transfer politiku.

Inostrani mediji donose vijest da je Messi odabrao fudbalera kojeg želi vidjeti u svom timu, a njegovo ime je Dele Alli.

Messi u Alliju vidi idealnog nasljednika za Andresa Iniestu, koji polako ulazi u pozne igračke godine. Iako je Iniesta nedavno produžio ugovor, evidentno je da u posljednje vrijeme ne igra toliko dobro kao nekada, za šta su vjerovatno najzaslužnije upravo njegove godine.

Iniesta je živa legenda Barcelone, ali u maju će proslaviti 34. rođendan i kad-tad se i s njim mora desiti ono što se desilo sa Xavijem. Barcelona taj trenutak mora dočekati spremna, a Messi vjeruje da je najbolji način da se Iniestin odlazak 'preživi' bez većih posljedica upravo taj da se dovede Dele Alli.

Dele Alli je od Andresa Iniesti mlađi 12 godina, a iza sebe ima već nekoliko sezona odigranih na vrhunskom nivou. Član Tottenhama je od 2015. godine, a za sada je za taj klub odigrao čak 89 utakmica u Premier ligi uz 32 postignuta gola i 25 asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Allijeva cijena je ogromna, vrijedi sigurno više od 100 miliona eura, ali za fudbalera njegovih kvaliteta ništa nije previše. Posebno ne u današnjem vremenu skupih transfera koji su bili nezamislivi prije samo nekoliko godina.

Za Allija su interes već pokazivali Real Madrid, PSG i još neki veliki evropski klubovi, ali ako Barcelona zaista odluči da ga dovede, teško da će joj iko moći parirati. Na Nou Campu je sve podređeno Messiju, a ako je on dao zeleno svjetlo za dolazak Allija, onda ne treba biti previše pametan da se zaključi kako stoje stvari i šta se može očekivati u periodu koji dolazi.

Top Komentari

@rm1n
Sergi Roberto je novi Iniesta.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi