Posušje najavljuje ofanzivnu igru na Grbavici: U Sarajevo ne idemo s bijelom zastavom

Žele prve bodove u sezoni

Posušje najavljuje ofanzivnu igru na Grbavici: U Sarajevo ne idemo s bijelom zastavom

Edmir Škorić

Mlada ekipa Posušja je Premijer ligu otvorila s dva poraza, ali očekuje prve bodove na Grbavici.

U subotu će Posušje gostovati ekipi Željezničara, a utakmicu su najavili pomoćni trener Leo Slišković i napadač Dominik Begić.

"Vratio bih se na prva dva kola. Ekipa Posušja je nova u Premijer ligi, dosta mladih i neiskusnih igrača i bilo je veliko pitanje kako će reagovati na Premijer ligu i na publiku, s obzirom da se godinu dana igralo bez publike. Igrači su bili psihološki opterećeni, ali opet su solidno odigrali. Protiv Sarajeva smo odradili dobru utakmicu, igrači su bili rasterećeniji, e sada...", kazao je pomoćni trener Posušja Leo Slišković, dodavši:

"U Sarajevo ne idemo sa bijelom zastavom. Imamo mi ekipu. Pokazali smo u prošlom kolu da imamo igru i stoga se nadam nekom čak i povoljnom rezultatu za nas".

"Nismo se naučili puno braniti, tako da ćemo sigurno biti ofanzivni, ali i oprezni. Uz dužno poštovanje prema protivniku koji igra kući i koji je dobar, ali i mi imamo dobru ekipu", zaključio je.

Napadač Posušaka Dominig Begić također se nada dobrom rezultatu na teškom gostovanju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Idemo na pobjedu. Atmosfera u ekipi je odlična, svi želimo da se iskupimo za ova dva poraza i smatramo da smo mogli više. Želimo pokazati da vrijedimo. U svakoj utakmici idemo na pobjedu",

S druge strane, protivnik Željezničar ima jedan bod u prva dva kola, pošto je remizirao s Borcem (1:1), a onda izgubio na Tušnju od ekipe FK Tuzla City s 2:1.

Top Komentari

Arnel925
Kad ih je mogla Mladost uzeti 2 puta u gostima. Možete I vi. Sretno. Bordo tim je na vašoj strani.
4 9
arbajram
Neka pobijedi bolji. Volim te Željo
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi