Koloniziramo Apenine: Mladi Zmaj karijeru nastavlja u Italiji
Foto: N/FSBiH

Potvrdio Osijek

Koloniziramo Apenine: Mladi Zmaj karijeru nastavlja u Italiji · Zvanično

E. Ganibegović

Mladi bh. reprezentativac Adrian Leon Barišić karijeru će nastaviti u Italiji. 

Kako je potvrdio njegov NK Osijek, on će na posudbu u Seriju B, tačnije u Frosinone, a taj tim će na kraju sezone imati i mogućnost otkupa njegovog ugovora koji ističe 2025. godine.

"Ove je subote i službeno potvrđeno da će mladi stoper Adrian Leon Barišić (20) proljetnu polusezonu odigrati u redovima talijanskog B ligaša Frosinonea. Riječ je o posudbi do ljeta uz mogućnost otkupa, o čemu će se razgovarati po završetku ove natjecateljske godine.

Frosinone trenutno zauzima 8. mjesto na ljestvici te ima ambicije pokušati izboriti prvoligaški status, što bi u tom slučaju aktiviralo i opciju dugotrajnijeg Barišićevog ostanka u novoj sredini. Suigrač će mu biti i bivši prvotimac Osijeka Karlo Lulić", stoji u saopštenju NK Osijek.

Barišić je u tekućoj sezoni odigrao dvije utakmice za prvi tim osijeka, a za drugi tim ovog kluba odigrao je 10 utakmica u 2. HNL što svakako nije zadovoljavajuće za njega.

Podsjetimo, prošao je mlađe kategorije Hajduka, Dinama i RNK Split prije nego što je stigao kao 16-godišnjak u Osijek i ovo mu je prvi transfer van Hrvatske. 

Nastupao je za U18 i U19 reprezentaciju BiH, a sada je član U21 tima za koji je na sedam utakmica postigao i jedan pogodak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi