Ovo mu nije trebalo: Leonardo uvrijedio navijače PSG-a
FOTO - EPA

Ovo mu nije trebalo: Leonardo uvrijedio navijače PSG-a

Adnan Beganović

Nekada sjajni fudbaler, danas direktor PSG-a Leonardo, naljutio je navijače ovog kluba.

Naime, navijači PSG-a su mnogo nestrpljivi i svi očekuju konačno osvajanje Lige prvaka, a o tome je govorio i Leonardo.

On smatra da bi osvajanje Lige prvaka bilo nešto veliko, no istakao je i da Pariz nikada nije bio pravi fudbalski grad te da je u Francuskoj to Marseille, što je naljutilo navijače PSG-a.

"Ovaj klub postoji tek 50 godina. Ako pogledate klubove koji su vladali sedamdesetih, poput Ajaxa i Intera, to su klubovi koji su onovani oko 1900 godine. Amsterdam i Milano su gradovi sa pravom fudbalskom kulturom. To kod nas još nije slučaj. Pariz nikada nije bio pravi fudbalski grad, to je još uvijek Marseille u Francuskoj", rekao je Leonardo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njegova izjava iznenadila je navijače PSG-a, a iz one navjernije grupe su poručili:

"Nevjerovatno je da gospodin Leonardo ne spominje strast, odanost i predanost navijača PSG-a. Bili smo tu čak i kada je klub bio na rubu ispadanja. Ipak, da biste mogli nešto reći, morate znati historiju kluba, imati ljubav i poštovanje prema njemu. Očito 46 nastupa u našem timu nije dovoljno za to".

Top Komentari

AmarSahi
Kakvu vražiju strast, prodali ste se za zrno pijeska u pustinji, plastični klub da ne može biti više plastičniji
4 4
Fino alla Fine
Pa ako si bio igračina očito da nisi za ovog posla, čovjek došao tankerom dao ti no limit i ništa od tebe i tvog direktovanja.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi