Leonid Slutsky dobio otkaz u Hull Cityju

Neuspješna avantura u Engleskoj

Leonid Slutsky dobio otkaz u Hull Cityju

Ruski trener Leonid Slutsky od sinoć više nije menadžer engleskog Hull Cityja.

Slutsky je ovaj klub preuzeo pred početak sezone, ali je u Championshipu bilježio vrlo loše rezultate i 20. mjesto nakon 20 kola je nešto što rukovodstvo ovog kluba nikako nije očekivalo.

"Hull će uvijek biti dio moga srca i želim mu sve najbolje u budućnosti. Želim zahvaliti svima, vlasniku i navijačima. Ponosan sam što sam prošao kroz ovo iskustvo", rekao je Slutsky.

Pored Slutskog, Hull je napustio i Oleg Jarovinski koji je bio šef klupske strategije.

Leonid Slutsky (46) je u svojoj karijeri najveći trag ostavio trenirajući CSKA iz Moskve od 2009. do 2016. godine, a prošle godine je bio selektor Rusije koju je predvodio na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi