FK Leotar dobio licencu za Premijer ligu!

Potvrđeno iz ovog kluba

FK Leotar dobio licencu za Premijer ligu! · Zvanično

E. Čaušević

FK Leotar će od naredne sezone igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Klub iz Trebinja vraća se u najjači rang bh. fudbala nakon što je od ovog takmičenja odustala Krupa, a prije toga Mladost iz Doboja kod Kaknja nije dobila potrebnu licencu.

Na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje NSBiH ekipa Leotara nije dobila licencu za Premijer ligu jer su "pali" na administrativnim stvarima, ali klub iz Trebinja je to uspio da riješi.

Na današnjoj sjednici Drugostepene komisije za licenciranje Leotar je dobio licencu, te će se naredne sezone takmičiti u Premijer ligi što je klub iz Trebinja potvrdio na svojoj zvaničnoj stranici.

ФК Леотар Требиње ће се у сезони 2021/22 такмичити у м:тел Премијер лиги БиХ. Честитамо свима и уживајте уз плаво бијеле.

Posted by FK Leotar Trebinje on Wednesday, June 30, 2021

Za SportSport.ba sportski direktor ovog kluba Željko Radović potvrdio je da je Leotar dobio licencu, te da ćemo ovaj klub ponovo gledati u najjačem rangu bh. fudbala.

Umjesto "Klub X" kako je bilo na izvlačenju parova Premijer lige za novu sezonu sada će to biti Leotar, a Trebinjci će u prvom kolu nove sezone igrati u gostima protiv Radnika iz Bijeljine.

U Leotaru su bili sigurni da će dobiti licencu zbog čega su počeli pojačavati ekipu, a za novog trenera izabran je Branislav Krunić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo je da će danas Leotar imati i prvu pripremnu utakmicu i to na Grbavici protiv Željezničara. Ova utakmica igra se od 18 sati.

Nakon toga klub iz Trebinja će igrati još pripremne mečeve protiv Zrinjskog i Sutjeske iz Foče, a generalna provjera zakazana je za 10. juli.

Top Komentari

Brazuka
To je vico. Još jedna smijurija od lige i države. Sram vas bilo kriminalci
27 1
Secerko
Hahahaahahahaahahahaahhahahaahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahaahahaha. Po automatizmu, ako si iz RS mozes sve. Pišaj nas Vico, pišaj kad mozes.
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi