Prvi osvajač zajedničke Premijer lige opet u društvu najboljih?

Osiguran novac

Prvi osvajač zajedničke Premijer lige opet u društvu najboljih?

A. Čaušević

Zbog ne baš povoljne finansijske situacije Krupa je odlučila da istupi iz Premijer lige i sljedeće sezone se neće takmičiti u društvu najboljim. 

Pošto Krupa dolazi iz FS RS, upražnjeno mjesto će popuniti neki od klubova iz manjeg bh. entiteta. Kako sada stvari stoje to bi trebao biti Leotar.

Trebinjci su prošlu sezonu završili na drugom mjestu Prve lige RS iza Rudar Prijedora, a ne tako davno su igrali u Drugoj ligi RS.

Ka povratku u elitni rang već je napravljen važan korak pošto je zatvorena finansijska konstrukcija nakon obećane podrške lokalne vlasti i javnih preduzeća.

S druge strane, postavlja se pitanje gdje bi Leotar igrao domaće utakmice pošto stadion Police ne ispunjava uslove i kategorizaciju za Premijer ligu.

Osim toga, rukovodstvo kluba iz istočne Hercegovine bi trebalo reagovati brzo i pronaći novog trenera sa UEFA licencom što je također jedan od uslova.

Inače, Leotar je prvi osvajač zajedničke Premijer lige. Bilo je to u sezoni 2002/2003 sa nizom zvučnih imena u ekipi kao što su Dušan Kerkez, Siniša Mulina, Ninoslav Milenković i Nenad Stojanović.

Kluba sa stadiona Police je iz Premijer lige ispao 2014. godine i sada se nalazi u možda i u neočekivanoj prilici da ponovo zaigra u najjačem rangu bh. fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, narednog četvrtka (17. juni) u Sarajevu u 12 sati održati i žrijeb takmičarskih brojeva za novu sezonu Premijer lige, za sada je sigurno 11 učesnika.

U novoj sezoni igrat će Borac, Sarajevo, Velež, Široki Brijeg, Zrinjski, Tuzla City, Željezničar, Sloboda, Radnik Bijeljina, Posušje i Rudar Prijedor, dok se čeka i potvrda o 12. učesniku nakon odustajanja Krupe.

Top Komentari

Zmiugaloma
A kako umjesto Mladosti ulazi Radnik??
22 3
realista1982
Gdje prestaje logika počinje Nogometni savez BiH,kako mogu ovi imati licencu za premijer ligu a recimo Mladost ne,trener,stadion...i još brdo stvari neispunjenih?
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi