Leotar u finalu bolji od Krupe

Kup Republike Srpske

Leotar u finalu bolji od Krupe

A. Beganović

Nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine, FK Leotar, osvojio je Kup Republike Srpske.

U finalu Kupa Republike Srpske odigranom danas u Modriči sastali su se Krupa i Leotar, a nakon 90 minuta slavila je ekipa iz Trebinja.

U prvom poluvremenu nije bilo mnogo uzbuđenja, Leotar je imao prvu pravu priliku u 30. minuti preko kapitena Anela Ramića, no njegov dobar udarac sa 16 metara ukrotio je Vasilije Kolak.

Nekoliko minuta kasnije premijerligaš iz Krupe je zaprijetio preko Igora Makitana koji je glavom pokušao savladati golmana Leotara, no lopta je otišla malo iznad prečke.

U drugi dio mnogo bolje ulazi Leotar, koji svoju bolju igru kruniše pogotkom u 61. minuti. U šesnaestercu Krupe oboren je Danilo Šipovac, sudija je pokazao na bijelu tačku, a iskusno Dragan Ristić pogodio je za vodstvo ekipe iz Trebinja.

Četrnaest minuta kasnije odlučeno je pitanje pobjednika. Lazar Zečević je nakon dobre akcije izašao pred golmana Krupe, zaobišao ga je i loptu poslao u praznu mrežu za konačnih 2:0.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Tako je Leotar, koji je inače ovu sezonu okončao na 2. mjestu tabele Prve lige Republike Srspke, stigao do trećeg trofeja u Kupu RS, prvog nakon 17 godina, dok je Krupa i u četvrtom finalu doživjela poraz.

Finale Kupa RS:
Leotar - Krupa 2:0 (Ristić 61p, Zečević 75)

Top Komentari

Manager
Eh sad nek Vico i njegove komisije dodaju novi član statutu N/FSBiH po kojem će i Leotar zbog osvajanja ovog kupa ubaciti u Premijer Ligu BiH a neka ispadne i Sloboda recimo još :D :D ,al nek požure samo ,jer eto UEFA-e ! :)
6 0
2323
Karma je cudo...Vico ih ostavio u PL i to pripisali Bucionom sinu kao treneru koji je sada pokazao da je jos zelen za to zvanje...Nema sudije i odmah nema pozitivnog rezultata..mnogi igraci koji su bili standardni zele da napuste Krupu jer su samo stagnirali ovo vrijeme sa tim tatinim sinom na klupi..Cestitke Leotaru.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi