Izjave nakon utakmice u Trebinju dovoljno govore o situaciji u kojoj se nalaze Leotar i Sloboda

Teška borba za opstanak

Izjave nakon utakmice u Trebinju dovoljno govore o situaciji u kojoj se nalaze Leotar i Sloboda

Haris Zilić

Leotar i Sloboda remizirali su u 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 0:0 u veoma borbenoj utakmici na trebinjskim Policama.

Bila je to prava borba s obje strane, a pritisak utakmice je imao svoju težinu. Oba tima su gledala da što manje griješe jer svaki gubitak bodova do kraja sezone u borbi za opstanak mogao bi biti krucijalan.

Na kraju remi od 0:0 možda i najrealniji ishod meča, a nakon utakmice komentar su dali treneri oba tima.

Prvo je izjavu dao trener gosatujućeg tima iz Tuzle Danijel Pranjić.

"Prvo da uputim izvinjenje za prošlu utakmicu jer se nisam pojavio pred kamerama, nije mi to bila namjera, nisam znao gdje trebam doći, čestitam Slogi na trijumfu prošlo kolo", rekao je Pranjić na početku, a onda dao komentar na današnju utakmicu u Trebinju:

"Što se tiče današnje utakmice, uzeli smo bod, dosta borbe na terenu. Svaki bod je bitan. Još smo živi, borit ćemo se do kraja. Nismo nagrađeni za današnju borbu, ali mislim da u nekim trenucima nismo bili dobri s loptom. Imali smo neki plan u drugom poluvremenu preko Saida i Maksimovića da ugorzimo Leotar, ali nismo uspjeli. Mislim da je na kraju ovo realan rezultat."

Oglasi

Ispred tabora Leotara komentar današnje utakmice dao je pomoćni trener Damir Memišević.

"Kada pogledamo tok utakmice, mislimo da ne možemo biti zadovoljni bodom. Kreirali smo neke prilike, osjetio se taj priitsak na našoj ekipi", rekao je Memišević i dodao:

"Morali smo neke prilike puno bolje. Ima još pet utakmica, svaki bod je bitan, ali eto nismo izgubili, borit ćemo se od kraja. Da nam je na početku sezone ponudio neko ovu situaciju da danas zavisimo sami od sebe odmah bi potpisali."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom 29. kolu za vikend Sloboda igra veoma važan gradski derbi protiv FK Tuzla City, oba tima su u borbi za opstanak.

Što se tiče Leotara oni će u narednom kolu također igrati još jednu utakmicu veoma bitnu u borbi za opstanak, gostovat će ekipi Sloge u Doboju.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Ova utaknica jw ookazala da su ova dva tima najslabijs u PL BiH i da ce zajedno u drugu ligu ! Sloboda nije u stanju dati gol ni Mramoru!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti