Važnost utakmice učinila svoje: Bitka za opstanak na Policama završila bez pobjednika
FOTO: FK Sloboda/facebook

Remi Leotara i Slobode

Važnost utakmice učinila svoje: Bitka za opstanak na Policama završila bez pobjednika

Haris Zilić

Veoma bitnu utakmicu u borbi za opstanak u Premiejr ligi Bosne i Hercegovine na Policama u Trebinju odigrali su Leotar i Sloboda u sklopu 28. vandrednog kola Prmeijer lige Bosne i Hercegovine. Konačan rezultat na semaforu glasio je 0:0.

Prvo poluvrijeme ponudilo je dosta opreznu igru, oba tima su bila svjesna značaja i utakmica i da bi ih eventualan gubitak bodova doveo u nezgodnu situaciju.

Prvu priliku bilježimo tek u 21. minuti, jedan pokušaj domaćih fudbalera zaustavio je golman Bukvić. Nova prilika za Leotar u 29. minuti, udarac Handžića blokirao je Osmanković.

Čekala se 31. minuta da vidimo dobar napad Slobode. Gosti su zaprijetili preko Ćivića, no loše je šutirao sa deset metara iskosa. Malo zatim Mešić se prikrao, ali na kraju je loše primio loptu.

Nova gužva pred golom Tuzlaka u 41. minuti, odbrana Slobode je očistila opasnost i to je bilo posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu koje je okončano rezultatom 0:0.

U nastavku prvi prijete gosti. Vranješ je u 47. minuti lijepo šutirao, golman Puletićč zaustavlja njegov udarac. U 55. minuti šansa za domaće, blokiran je udarac Aćimovića.

Oglasi

U 62. minuti novi duel Vranješa i golmana Puletića i ovaj put golman Leotara izlazi kao pobjednik i zaustavlja pokušaj napadača tuzlanske ekipe.

Puletić je možemo reći bio heroj Leotara danas, jer je u 69. minuti zaustavio i odličan udarac Huseijnovića sa 16 metara.

Aćimović je pokušao u 82. minuti iz teške pozicije sa nekih sedam metara šutira, ali lopta odlazi visoko preko gola Bukvića.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i utakmica je okončana rzeultatom 0:0, a ovim bodom malo zadovoljniji mogu biti gosti iz Tuzle.

Dodajmo na kraju da je Leotar završio meč sa igračem manje jer je Georgijev u drugoj minuti sudijske nadoknade dobio drugi žuti karton.

Oglasi

Oba tima su ostala u veoma teškoj poziciji pet kola prije kraja prvenstva.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 28. kolo:

Leotar - Sloboda 0:0

LEOTAR: Puletić, Prusina, Čubrilo, Milić, Handžić, Šipovac, Aćimović, Đajić, Cmiljanović, Čavić, Georgiev

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Bukvić, Jusić, Čivić, Osmanković, Alić, Šubert, Osmić, Vranješ, Mešić, Osmić, Delić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bebalitl
Petrović daje žuti karton igraču koji nije bio ni blizu situacije,da bi kasnije taj igrač dobio drugi žuti. Produžuje 5 minuta,svira kraj u 4 minuti. Nemam pojma ali i pomoćnici jedan ili dva ofsajda dižu,iako nema veze s ofsajdom. Pod hitno Var ili nešto se mora mijenjati!
4 2
Nažalost suša u Trebinju, nadam se da će Sloboda ostati u ligi.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi