Pobjeda za kraj užasne sezone: Željezničar pobijedio Krupu na Grbavici!

Na krilima omladinaca

Pobjeda za kraj užasne sezone: Željezničar pobijedio Krupu na Grbavici!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara savladali su na Grbavici Krupu sa 3:0 u posljednjem 33. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velikan sa Grbavice iza sebe ima očajnu sezonu, koju su na kraju uspjeli da završe pobjedom i to nakon nestvarne serije od 15 utakmica u kojoj nisu pobijedili.

Dobro je Željezničar ušao u ovaj meč i u sedmoj minuti domaći dolaze do vodstva. Luka Juričić šutira, lopta dira Karišika i vara Abdulahovića, te završava u mreži za vodstvo od 1:0.

Krupa je odmah mogla izjednačiti. Dujaković u devetoj minuti prekrasno šutira sa 30-ak metara, Muftić uz pomoć prečke spašava svoj gol.

Otvoreno se igralo na Grbavici u prvom poluvremenu. Oba tima su kreirala veliki broj šansi, a Muftić je zaslužan što gosti nisu uspjeli zabiti gol.

Željezničar u 27. minuti stiže do drugog gola. Hamza Gasal prekrasno iz slobodnog udarca pogađa za 2:0. Ovo je mladom fudbaleru prvijenac u dresu prvog tima.

Oglasi

Potom je na scenu stupio Muftić. Do kraja prvog dijela skinuo je zicere Joviću i Dujakoviću, a Željezničar je propustio dobre šanse da poveća prednost.

Alispahić je pogodio prečku nakon jednog fenomenalnog šuta, a i golman Krupe Abdulahović se istakao sjajnom odbranom nakon udarca Gasala, pa je nakon prvog poluvremena bilo samo 2:0, iako je bez problema moglo pasti pet ili šest golova u 45 minuta.

Krupa drugo poluvrijeme otvara sjajnom šansom za Mandića koji ne koristi zicer u 53. minuti meča. Šutirao je slabo iz odlične pozicije.

Za razliku od Krupe Željezničar je svoje šanse uglavnom koristio, a novi prekrasan pogodak stigao je od još jednog mladog igrača domaćeg tima. Igrala se 58. minuta kada je Faruk Duraković fenomenalno zabio za 3:0.

Krupa je na sve načine pokušavala da dođe barem do jednog gola. Međutim, odbrana Željezničara je dobro reagovala u većini situacija i na kraju je ostalo konačnih 3:0.

Premijer liga BiH, 33. kolo:

Željezničar - Krupa 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Mufrić, Kosorić, Mujezinović, Juričić, Alispahić, Milićević, Čeliković, Ikić, Gasal, Beća, Bekrić.

Krupa: Abdulahović, Karišik, Redžić, Makitan, Dujaković, Jović, Muminović, Galić, Ćivić, Mandić, Nikolić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Kad je proslava pobjede ispred vjecne vatre ?
10 16
arbajram
Komplet juniorski tim sljedeće godine prebaciti u seniorski. Gori od ovih starih manekena ne mogu biti nikako, a nesto ce naučiti
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti