Razmišlja samo o Leotaru: "Neću večeras ići na meč Velež - Sarajevo, ali ću ga pratiti preko TV-a"

Jakirović pred sutrašnji meč

Razmišlja samo o Leotaru: "Neću večeras ići na meč Velež - Sarajevo, ali ću ga pratiti preko TV-a"

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sutra igraju u gostima protiv Leotara meč osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je održana i press konferencija mostarskog kluba, a prisutnim novinarima obrati se trener Sergej Jakirović.

Na početku se osvrnuo na sutrašnju utakmicu i poručio je da će ekipa dosta opreznije uči u meč jer ne žele da kiksaju na isti način kao protiv ekipe Posušja.

"Čeka nas teška i zahtjevna utakmica zato što, kako smo sada gledali u analizi, Leotar u svakoj utakmici sve bolje i bolje djeluje. Pogotovo jer igraju sada kući. To je ekipa s karakterom jer su gubili nakon prvog poluvremena u Posušju sa 2:0, a onda su stigli do 2:2 i domaći su spašavali na kraju i taj bod. Nekoliko jako zanimljivih igrača imaju koji mogu napraviti probleme. Pošto mi imamo iskustvo Posušja gdje se pokazalo da u nogometu nema nekih pravila i da ne možeš samo doći i pobijediti sutra ćemo biti oprezni. U ovih 21 dan imamo sedam utakmica i moramo ići na tri boda. Pita se i domaćin, ali ako smo mi fokusirani na sebe i na ono što želimo možemo postići pobjedu", rekao je Jakirović na početku.

Osvrnuo se i na pripremni dio tokom reprezentativne pauze.

"Napravili smo dosta taktičkih treninga na ono što bi nas trebalo čekati sutra u Trebinju. Atmosfera je odlična i nadam se da ćemo sutra pozitivno riješiti meč. Očekujem sličnu utakmicu kao protiv Posušja, zanima me teren u kakvom je stanju. Kada vidimo na licu mjesta teren možda budemo morali promijeniti način igre, ali imamo i plan B", kaže Jakirović i osvrće se na stanje u ekipi.

Oglasi

"Stanje u ekipi je dobro. Tičinović osjeća neke probleme u mišiću tako da ćemo tu biti oprezni i nećemo rizikovati. Samo oni koji su 100% spremni idu sutra s nama".

Bašić, Savić i Mašić su bili na okupljanju mlade reprezentacije i odigrali su nekoliko mečeva. Da li će to biti problem?

"Remeti pripremu za meč. Znam kada odu u reprezentaciju da je to malo opuštenije jer ti nemaš previše s njima da radiš jer u četiri dana igraš dvije utakmice. Pričao sam s njima i opet ću jer je svaki igrač važan. Procijenit ćemo sutra da li će početi ili ući naknadno jer već za četiri dana nam slijedi novi meč. Imali su dobru reprezentaciju u mladoj reprezentaciji i dobro su se prezentirali. To sigurno ostavlja traga na njih koliko god da oni kažu da su spremni", rekao je Jakirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li ćete večeras ići pogledati derbi Velež - Sarajevo jer nas čeka gradski derbi?

"Uživo neće ići gledat jer nisam tu u Trebinju sam, ali pogledaću na TV-u. Svaka utakmica mi nosi tri boda. Idemo utakmicu po utakmicu. Jasno nam je kakav nam meč slijedi, ali prvo moramo odraditi meč koji nam slijedi i to je Leotar kojeg moramo respektovati, a tek onda razmišljati o novim izazovima".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
dobit ce vas Leotar
3 3
CrveniBar
Normalno da djeluje. Ljudi se jos uigravaju i uvijek je 11 protiv 11 na startu ko god da igra
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi