NK Zvijezda eurogolovima kaznila Krupu, Leotar za dva minuta dao dva gola i prošao dalje

Kup BiH

NK Zvijezda eurogolovima kaznila Krupu, Leotar za dva minuta dao dva gola i prošao dalje

S. Grebović

Danas su odigrane preostale tri utakmice 1/16 finala Kupa BiH, među kojima su bili dueli u Bosanskom Novom i Krupi na Vrbasu.

U Bosanskom Novom je domaća Sloboda ugostila trebinjski Leotar, koji je na kraju slavio rezultatom 2:1.

Viđen je jako tvrd meč, pogotovo u prvom poluvremenu, a tim iz Premijer lige BiH je čvrsti otpor domaćih uspio da razbije tek u drugom dijelu.

Trebinjci su sa dva gola u razmaku od samo dva minuta, tačnije u 73. i 75. minuti došli do pobjede. Pogotke su postigli Igor Ateljević i Stefan Paranos.

Ekipa Slobode je do kraja meča uspjela tek da ublaži poraz golom Mileta Kovačevića u 88. minutu, ali više od toga nije mogla pa se morala oprostiti od Kupa Bosne i Hercegovine već na prvoj prepreci.

U drugoj utakmici dana Kupa je na svom terenu dočekala gradačačku Zvijezdu koja je slavila rezultatom 0:2.

Bio je to dvoboj timova iz Prve lige RS i Prve lige Federacije BiH, a okarakterisali su ga promašaji domaćih i eurogolovi gostujuće ekipe.

Dvije velike prilike za Krupu nije iskoristio Penić u 18. i 44. minutu, pa je kazna došla u vidu dva gola.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prvi je bio djelo Živkovića iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, a drugi je pogodak bio također sa velike udaljenosti.

Autor tog gola bio je Vidović koji je sjajno potegao i pogodio same rašlje golmana Krupe.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Onakva furiozna Krupa sa maksimalnim učinkom da izgubi od Zvijezde koja će jedva opstati u ligi koju igra, ma hajte molim vas…
0 3
Izotop10000
Zvijezda iz Gradsčca ima dobru ekipu a neznam po čemu je to furiozna Krupa prosječna kao i Zvijezda ovde su pali neodbranjivi golovi Zvijezde samo čestitke.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije