L'Equipe izabrao idealni tim Serije A: Pjanić među 11
EPA

Džeko među rezervama

L'Equipe izabrao idealni tim Serije A: Pjanić među 11

Jedan od najutjecajnijih sportskih listova L'Equipe uvrstio je Miralema Pjanića u idealni tim Serije A. 

Francuzi su izabrali idealne sastave svih najboljih liga u Evropi, među kojima je i Serija A, a u formaciji 4-3-3 svoje mjesto među trenutno najboljih 11 igrača u prvenstvu našao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Osim Pjanića u veznom redu su Radja Nainggolan (Roma), Marek Hamšik (Napoli), u odbrani su Leonardo Bonucci (Milan), Alex Sandro (Juventus), Kalidou Koulibaly (Napoli) i Andrea Conti (Milan), dok napad čine Dries Mertens (Napoli), Gonzalo Higuain (Juventus) i Paulo Dybala (Juventus).

Na golu je Gianluigi Buffon (Juventus).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Edina Džeku, koji je prošle sezone bio najbolji strijelac prvenstva, nije bilo mjesto u idealnih 11. Zajedno s njim među rezervama su Giorgio Chiellini, Gianluigi Donnarumma, Daniele De Rossi, Dalbert, Lorenzo Insigne, Andrea Belotti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti