L'Equipe: Najlošiji igrač finala stiže iz Reala, dobio je ocjenu 3!

Courtois dobio ocjenu devet

L'Equipe: Najlošiji igrač finala stiže iz Reala, dobio je ocjenu 3!

Admin Čaušević

Ugledni L'Equipe je objavio ocjene učesnika finala Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola koje je pripalo španskom timu sa minimalnih 1:0.

Pobjednika je odlučio gol Viniciusa Juniora, ali je Thibaut Courtois bio taj koji je briljirao među stativama i u nekoliko navrata je briljantno zaustavio napadače Redsa.

Finale i nije bilo previše spektakularno jer je dojam da su izostali očekivana drama i neizvjesnost pogotovo kad se u obzir uzme kakvi timovi su se sastali.

L'Equipe u ocjenjivanju igrača i nije bio previše naklonjen Los Blancosima, a samo dvojica igrača su dobila veću ocjenu od prosječne šestice.

Sasvim očekivano među njima je bio Courtois koji je za partiju karijere nagrađen devetom, dok je Carvajal dobio ocjenu 7. Stoperi Militao i Alaba su prošli sa šesticama.

Karim Benzema je dobio peticu, Luka Modrić četvorku, dok je nasjlabiji pojedinac bio Toni Kroos sa ocjenom 3. Strijelac jedinog gola Vinicius je dobio šesticu.

No description available.

L'Equipe je inače poznat po popriličnom strogom ocjenjivanju igrača što je ovaj put na svojoj koži osjetio Kroos.

Ni Redsi nisu prošli puno bolje. Luis Diaz je dobio trojku kao Kroos, dok su Alisson i Thiago prošli sa četvrorkama. Sadio Mane je dobio šesticu. Najbolji ocijenjeni igrač Liverpoola bio je Mohamed Salah sa ocjenom sedam.

Kada su u pitanju treneri Juergen Klopp je dobio ocjenu 3, neki će reći možda i prestrogo, dok je Carlo Ancelotti za taktiku koja mu je donijela osvajanje svoje četvrte Lige prvaka nagrađen s ocjenom 7.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1576541640
"najlosiji igrac finala stize iz Real Madrida" a sta Louis Diaz igra vaterpolo??
5 0
Goran86
Koliku su dobili Nejmar, Mbape i Messi l equipe
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi