Leroy Sane napustio kamp reprezentacije Njemačke

Navodno s opravdanim razlogom, ali...

Leroy Sane napustio kamp reprezentacije Njemačke

Leroy Sane se uveliko pripremao za Mundijal, a onda su pred put u Rusiju stigle vijesti da ga je Joachim Low odlučio izostaviti sa konačnog spiska putnika.

Mnogima su ove vijesti bile šokantne s obzirom na sjajne partije mladog Sanea tokom šampionske sezone Manchester Cityja, ali selektor Elfa je donio svoju odluku.

Njemačke je naslavno prošla na Mundijalu u Rusiji, a sinoć je Elf prvi put nakon SP-a odigrao jednu utakmicu i to onu Lige nacija protiv Francuske.

Iako se ovaj put našao u rosteru Leroy Sane nije počeo susret, a "njegovo" mjesto na lijevom krilu je zauzeo Timo Werner, dok se u špicu napada našao Reus.

Susret Njemačke i Francuske na Allianz Areni je završen rezultatom 0:0, a Leroy Sane je u igru ušao tek u 83. minuti, umjesto Reusa.

Iako reprezentaciju Njemačke očekuje još jedan meč, prijateljski protiv Perua u nedjelju, sada stižu vijesti da je Leroy Sane napustio kamp Elfa.

Navodno je Sane napustio kamp reprezentacije zbog "privatnih razloga", ali već se počelo špekulisati da je on zapravo i dalje veoma nezadovoljan svojim statusom kod Joachima Lowa.

Treba istaći da se Sane na početku nove sezone nije naigrao ni u Manchester Cityju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi