Nijemci i Francuzi razočarali na startu Lige nacija

Blijeda predstava na Allianz Areni

Nijemci i Francuzi razočarali na startu Lige nacija

Liga nacija je počela, a susret koji su svakako svi ljubitelji fudbala željno iščekivali bio je onaj između Njemačke i Francuske. Njemačka je gostila aktuelne prvaka svijeta u susretu u okviru Lige A (Grupa 1), a ovaj duel je na kraju završen najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Nije se puno toga moglo vidjeti u prvom poluvremenu na Allianz Areni. Nijemci su nešto više držali loptu u svojim nogama, dok su Francuzi čekali priliku za kontru.

Na prvu pravu priliku se čekalo sve do finiša prvog dijela kada je Kylan Mbappe odlično prošao po desnom boku i poslao loptu pred gol Manuela Neuera, ali se Olivier Giroud nije najbolje snašao.

Drugo poluvrijeme je donijelu nešto kvalitetniu predstavu, ali teško da je publika na Allianz Areni mogla biti u potpunosti zadovoljna viđenim.

Njemačka je bila nešto opasnija u nastavku, ali je na golu Francuske briljirao golman Areola.

Odličnu šansu je imao Reus u 64. minuti susreta, ali je čuvar mreže Francuza sjajno odbranio njegov pokušaj koji je išao ppod prečku. Nešto kasnije su se u izglednim situacijama našli i Hummels i Muller, ali je Areola opet bio sjajan na golu svoje reprezentacije.

Posljednju izgledniju šansu na meču je imao Hummels u 76. minuti, ali je njegov udarac glavom bio nedovoljno jak da namuči Areolu.

Liga nacija, Liga 1:

Njemačka - Francuska (0:0)
Sudija: Orsato (Italija)
Stadion: Allianz Arena (Munchen)

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Njemačka: Neuer, Ginter, Boateng, Hummels, Rudiger, Kroos, Kimmich, Goretza, Muller, Reus, Werner.

Francuska: Areola, Hernandez, Umtiti, Varane, Pavard, Pogba, Kante, Matuidi, Mbappe, Griezmann, Giroud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije