Topla dobrodošlica sa tribina, ali na terenu sitna provokacija za Francuze
Foto: Twitter

Da se zna gdje su došli

Topla dobrodošlica sa tribina, ali na terenu sitna provokacija za Francuze

Reprezentacije Njemačke i Francuske upravo igraju meč Lige nacija na Allianz Areni u Minhenu.

Aktuelni šampioni svijeta, Francuzi, su istrčali pred prepune tribine Allianz Arene, ali se na terenu pred početak utakmice moglo primijetiti nešto što bi se moglo nazvati i sitnom provokacijom Nijemaca na račun Francuza.

Naime, tokom tradicionalnog intoniranja himni osim uobičajenih državnih zastava organizatori meča su odlučli da se na travnjak iznesu i četiri zvjezdice koje simbolizuju četiri naslova prvaka svijeta Njemačke (1954., 1974., 1990. i 2014. godine).

S obzirom da se radi o Ligi nacija, koja nema puno veze sa FIFA-inim Svjetskim prvenstvom, očigledno je ovo bila poruka za Francuze.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kao da su Nijemci, nakon debakla u Rusiji, ipak željeli pokazati Francuzima gdje su došli.

Inače, Francuska ima dva naslova prvaka svijeta, onaj iz 1998. godine, te naslov osvojen na minulom Mundijalu u Rusiji.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Hvalisavci jedni :D al zato su ispod nas, još nas nisu povjedili nikad u takmičarskoj tekmi ;) djeco naucite najvece dvije tekme, brazil, pa mi, pa njemacka... 3,2,1 hajmo mošnje pisite gluposti sad :D
0 9
IsmarH
Cetiri zvijezde su sastavni dio grba njemacke fudbalske repke koji se nalazi na centru prije pocetka intoniranja himni. Jedan savijet autoru ovoga teksta, malo je zapad napredniji od nas pa ne pokusavaju u svakoj prilici zaje..ti nekoga
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije