Jednom čovjeku Lewin odlazak neće teško pasti, nervirao ga je cijelu drugu polusezonu

Njemački mediji tvrde

Jednom čovjeku Lewin odlazak neće teško pasti, nervirao ga je cijelu drugu polusezonu

Eldar Ganibegović

Robert Lewandowski rekao je kako želi napustiti Bayern ovog ljeta. 

Robert Lewandowski bio je jedan od rijetkih igrača Bayerna koji je nastupinio na svim utakmicama Bundeslige. Prošle sezone nastupio je na sve 34 utakmice i u njima postigao 35 golova.

Tu je i 10 utakmica u Ligi prvaka uz 13 golova. Po broju postignutih golova u Bayernu nije bilo boljeg igrača od Lewandowskog u posljednje tri sezone. No, stav 33-godišnjaka na terenu nije se svima svidio, o čemu piše Sport1.de.

Prema njemačkom dnevniku, nije bilo harmonije između Leroyja Sanea i Roberta Lewandowskog.

"Bio je jedan od igrača koji su u drugoj polovici sezone bili nervozni zbog Poljakova sve sebičnijeg ponašanja i više nisu bili u skladu s njim na terenu", stoji u članku.

Izvor blizak Bayernu rekao je novinarima da se Sane požalio da ga je Lewandowski prerijetko uključivao u igru, ne samo na službenim utakmicama, već i na treninzima.

Doista, Robert Lewandowski je ove sezone upisao samo četiri asistencije u Bundesligi i tri u Ligi prvaka. I samo je jednom asistirao do Leroyja Sanea, koji je postigao posljednji pogodak u pobjedi protiv Salzburga 7-1 osmini finala Lige prvaka.

Sane je asistirao Poljaku za četiri pogotka u Bundesligi i tri u Ligi prvaka. Sam je postigao 14 golova i dodao 15 asistencija u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

No, ne zna se kako razumjeti ovu informaciju, jer niti jedan njemački dnevnik nije pisao o nedostatku dogovora Lewandowskog s ostatkom momčadi. Također se to nije vidjelo na terenu. Međutim, ako bilo koji igrač iz Bayerna želi da Poljak ode, morat će pričekati. Napadač još uvijek ima važeći ugovor s njemačkim prvakom.

Prema pisanju španskih medija, on je već postigao dogovor s vlastima Barcelone i navodno je dogovorio uslove ugovora, no ostaje pitanje dogovora o transferu između predstavnika oba kluba. Tu nastaju problemi jer, prema posljednjim izvješćima, Bayern postavlja nove uslove koje Barcelona možda neće moći ispuniti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti