Bayernova 'crna lista': Čak 15 ih odlazi ovog ljeta!

Odlaze, jedan za drugim

Bayernova 'crna lista': Čak 15 ih odlazi ovog ljeta!

Edmir Škorić

Bayern bi se ovog ljeta mogao suočiti sa ozbiljnim i velikim kadrovskim promjenama.

U centru pažnje svakako je Robert Lewandowski koji je jasno naglasio da želi da ide ovog ljeta, iako ima ugovor još godinu dana. Nije poznato hoće li ga Bayern na kraju prodati, no vjeruje se da će na kraju svega Poljak ipak napustiti Minhen.

Na listi onih koji bi mogli da odu čak je 15 nogometaša, objavio je portal 90min.de. Osim Lewandowskog, koji je sada najbliže Barceloni, u Španiju bi se mogao preseliti i Serge Gnabry. Real Madrid je, između ostalih, iskazao interes za Nijemca. Ofanzivni veznjak odbio je prijedlog novog ugovora s Bayernom i ima mnogo naznaka da će i on uskoro napustiti glavni grad Bavarske.

Nekoliko drugih igrača također je nedavno izrazilo želju da napusti Minhen. Na popisu igrača koji se mogu prodati ovog ljeta nalaze se imena poput Marcela Sabitzera i Marca Roce. Za potonjeg bi Bavarci mogli dobiti i do 15 miliona eura.

Neizvjesnom se čini i budućnost Erica Maxima Choupo-Motinga, koji je dobio ponudu iz Katara. Joshua Zirkzee, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi iz Anderlechta, mogao bi se pridružiti Stuttgartu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovog ljeta Bayern bi mogao napustiti i nekoliko rezervista i mladih igrača. Nogometaši poput Omara Richardsa, Chrisa Richardsa, Malika Tillmana, Christiana Fruchtla ili golmana Rona Hoffmana ne dijele svoju budućnost s njemačkim prvakom. Klub bi također mogli napustiti Adrian Fein, Lars-Lukas Mai, Jann Fiete-Arp i Christopher Scott.

Naravno, odlasci će donijeti i nove dolaske, a najveće pojačanje bi trebao da bude Sadio Mane, krilni napadač koji će biti kupljen iz Liverpoola. Senegalac ima ugovor s Redsima do narednog ljeta, ali je jasno rekao da nema namjeru ostati na Anfieldu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
ja čuo 25, kaže neke i navijače će prodati ima ih puno...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije