Lescott zna ko će u derbiju na Etihadu voditi ključnu bitku
Foto: EPA

Na Kolašincu je veliki teret

Lescott zna ko će u derbiju na Etihadu voditi ključnu bitku

Edmir Škorić

Na Otoku je danas praznik nogometa, na programu su dva velika derbija.

U prvom se sastaju Manchester City i Arsenal, a duel na Etihadu počet će u 15:15 sati. Pitanje dana - mogu li Topnici zaustaviti navalu Građana i mašinu koju je za kratko vrijeme napravio Pep Guardiola? 

Odgovor je pokušao dati nekadašnji stoper Manchester Cityja Joleon Lescott, koji zna odakle prijeti najveća opasnost gostima.

"Ja sam veliki obožavatelj Sanea. Prošle godine je imao malih problema, ove pokazuje kakav je potencijal i šta sve može da napravi. On je ključan, Hector Bellerin će imati veliki zadatak. Prošli put je kasnio pola sekunde, ovaj put mora biti stoposto fokusiran. Ukoliko odluta mislima, Sane će kazniti", rekao je Lescott.

Dosta duela očekuje i na drugoj strani gdje će Sead Kolašinac braniti prolaz Raheemu Sterlingu. Kolašinac ima fizičku nadmoć, no može li brzinom parirati Sterlingu? 

"Kolašinac i Bellerin se moraju suprostaviti ovoj dvojici. Tu se bitke dobijaju ili gube, baš na tim mjestima. Hector i Sead protiv Sanea i Sterlinga", ističe Lescott.

"Koncentracija je danas ključna riječ", najavljuje Lescott, svjestan da De Bruyne, Sane, Sterling i Silva u veznom redu mogu da "pojedu" bilo koga. Ako se razigraju i da im se dovoljno prostora, to bi moglo da bude pogubno za tim Arsenea Wengera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zato će Kolašinac, Bellerin, Monreal, Koscielny... morati da budu na 150 posto svojih mogućnosti kako bi zaustavili atomski napad Cityja. Građani inače imaju 28 bodova i pet više drugoplasiranog Uniteda, dok je petoplasirani Arsenal sakupio 19 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi