Lešinari u korteu krenuli prema stadionu, spremni su za veliko slavlje

Borac na pragu titule

Lešinari u korteu krenuli prema stadionu, spremni su za veliko slavlje

Edmir Škorić

FK Borac ima danas veliku šansu da postane novi prvak Bosne i Hercegovine.

Banjalučani dva kola prije kraja imaju plus četiri u odnosu na drugoplasirano Sarajevo i pobjeda će im donijeti novu titulu.

Igrači Borca imaju priliku već danas da pobjedom nad Tuzla Cityjem krenu sa slavljem, a ukoliko ne uspiju, imat će drugu "meč loptu" u Tuzli na Tušnju protiv FK Sloboda.

Mada, u Borcu su uvjereni da će danas krenuti sa slavljem. Navijači Borca moći će na stadion odlukom kriznog štaba RS-a, koju je potom potvrdio i NFSBiH.

Oni su u korteu krenuli prema Gradskom stadionu u Banjaluci i podržat će Borac na putu prema tituli.

Kiksu Borca danas se nadaju navijači Sarajeva, mada su svjesni da će teško nešto da se promijeni dva kola prije kraja. Bordo tim je svoje šanse jednostavno prokockao.

Zanimljivo će sigurno biti i u borbi za Evropu naredne sezone. Široki Brijeg će pobjedu i veliki korak ka plasmanu u evropska takmičenja tražiti pred publikom na Pecari protiv Mladosti iz Doboj Kaknja.

Velež nema pravo na kiks protiv Slobode, a Zrinjski protiv Željezničara takođe mora da pobijedi, dok se naravno nešto pitaju i gosti sa Grbavice, bez obzira na lošu formu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret koji se trebao igrati između Krupe i Olimpika registrovan je službenim rezultatom 3:0 u korist Krupe, jer gosti iz Sarajeva nisu ni doputovali u Krupu na Vrbasu. Razlog tome je istupanje iz Premijer lige BiH.

Sve utakmice 32. kola odigrat će se danas od 17 sati.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1621626775
Nije jaci sam vico od lige udruzit se prijavit fifi i uefi pa nek kurcu slave...il istupit svi napravit mu cirkus za pamcenje kakav on pravi od polusezone da vidi da mu ujko nije od pomoci u svijetu ako jeste u truhloj drzavi
11 3
admirmo
Eno vice nosi bubanj, za njim idu gigović, Petrovića, grbić(umro dabogda čim prije) biblija, njegomirović
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi