Je li nedjelja pravi dan za kraj drame?

Danas se igra 32. kolo Premijer lige

Je li nedjelja pravi dan za kraj drame?

A. Čaušević

Pet utakmica 32. kolo Premijer lige bit će odigrano danas. Svi susreti će početi u 17 sati. Nedjelja bi mogla značiti i kraj dramatične i uzbudljive sezone.

Nakon istupanja Olimpika iz lige susret protiv Krupe je odgođen, pa će na pogramu biti pet utakmica na kojim bi moglo biti sve gotovo. Interesantno da će na dva stadiona biti i publike.

Prvoplasirani Borac ima četiri boda prednosti i u prilici je da postane prvak Bosne i Hercegovine nakon deset godina. Banjalučani će dočekati Tuzla City koja je sposobna da napravi probleme bilo kome pa meč sigurno neće biti tako lagan za domaćina.

Na tribinama Gradskog stadiona bit će prisutan ograničen broj publike koji već vjeruju u osvajanje i proslavu titule, međutim to treba potvrditi i na terenu.

Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrati svoj posljednji susret u sezoni pošto je meč 33. kola protiv Olimpika Bordo tim već dobio službenim rezultatom 3:0.

Na popularnom Koševu će gostovati Radnik. Krupi su već pripala tri boda, i ukoliko želi da ostanu u ligi Bijeljinici protiv Sarajeva moraju osvojiti namanje jedan bod. U slučaju poraza ispadaju iz lige zbog slabijeg međusobnog duela protiv Krupe.

Oglasi

Velež će biti domaćin Slobodi. S pobjedom bi Rođeni riješili sve dileme oko izlaska u Evropu, ali pod uslovom da Zrinjski ili Široki Brijeg ne pobijede u današnjim mečevima.

Sloboda igra odlično u zadnje vrijeme. U seriji su od pet mečeva bez poraza, međutim i Velež sigurno ima svoje adute da dođe do trijumfa u kako su je u mostarskom klubu nazvali "najvažnijoj utakmici" sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski će Pod Bijelim brijegom dočekati Željezničar. Plavi s Grbavice su nedavno pomrsili račune drugom mostarskom klubu (protiv Veleža je bilo 2:2), pa će Plemići morati biti na oprezu, ali sasvim sigurno imaju ulogu favorita. Tri boda su imperativ za domaće ukoliko se želi u Evropu.

Pod imperativom pobjede bit će i Široki Brijeg. Širokobriježani će pred domaćom publikomo nna Pecari tražiti tri boda protiv Mladosti te tako nastojati da dramu oko izlaska na međunarodnu scenu prenesu u posljednje kolo.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starigrad
Nek se više završi ova najkorumpiranija sezona u istoriji evropskog fudbala. Vico, Dodik i ostala bagra su postigli što im je bio cilj a to je da nam do kraja zgrade fudbal u BiH. FUUUUUUUJ
17 4
borobetmen
Aj Borac!!
3 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije