Navijači Borca na Bilinom polju

Lešinari: Titula nam ne treba, Bosna nije naša država

Dino Kurbegović

Nogometaši Borca večeras su na Bilinom polju poraženi od domaćeg Čelika minimalnim rezultatom 1:0, uz pogodak koji su primili u finišu utakmice.

Gosti su u sudijskom vremenu postigli i gol, koji je poništen od strane pomoćnog sudija zbog ofsajd pozicije.

Ekipa iz Banja Luke danas je u Zenici imala i podršku 150 navijača, koji su na stadion ušli u 20 minuti utakmice. Zanimljiv detalj desio se u 30 minuti prvog poluvremena kada su navijači gostujuće ekipe popularni Lešinari počeli navijanje sa "titula nam ne treba, jer Bosna nije naša država".

Prilično neočekivan gest gostujuće navijačke skupine, koji su očito zaboravili geografiju i državu u kojoj žive.

Borac je član Premijer lige BiH i nalazi se u Bosni i Hercegovini, bez obzira šta neki mislili, navijači gostujuće ekipe su pred kraj utakmice sukobili i sa policijom, te zaštitarima, ali sve je brzo završeno i prošlo je bez velikih incidenata i povreda.

Na kraju utakmice Lešinari su aplauzom ispratili svoje igrače, koji su danas po njima dobro igrali, ali su zbog manjka sreće Bilino polje napustili pognute glave.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.