Levante do pobjede u 94., Elche do boda u 95. minuti

Primera, 3. kolo

Levante do pobjede u 94., Elche do boda u 95. minuti

Edmir Škorić

Prvi susreti trećeg kola španjolske Primere odigrani su kasno u petak navečer. 

Na stadionu u Almeriji pred oko nešto manje od 10.000 gledatelja snage su odmjerili novi prvoligaši - Almeria i Elche. Domaćin je bio nešto bolji, ali završeno je bez pobjednika - rezultatom 2:2.

Soriano je u 11. minuti poentirao na asistenciju Rafite, ali je Elche uzvratio preko Edua Albacara iz penala u 32. minuti. Na isti je način Almeria povela u drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela. Verza je bio precizan "sa kreča".

Kod domaćih nogometaša isključen je Argentinac Sebastian Dubarbier zbog dva žuta kartona u 67. minuti. Elcheu je to pomoglo da izbjegne drugi poraz. U petoj minuti nadoknade pogodio je Boakye.

Za gostujući sastav nije bio u kombinacijama bh. reprezentativac Miroslav Stevanović. Nemamo informaciju da li je riječ o nekakvoj povredi ili je bivši igrač Seville jednostavno otpisan od strane trenera i stručnog štaba Elchea.

U drugom  večeras odigranom susretu Levante je u Madridu uspio da slavi protiv Rayo Vallecana, koji je ipak, treba to reći, zaslužio pobjedu...

Ruben je bio strijelac za vodstvo gostiju iz Valencije u 26. minuti. Kod domaćih je isključen Bangoura u 60. minuti zbog jednog zaista glupog faula, a onda Larrivey u 79. minuti glavom pogađa za 1:1. Zasluženo je Rayo zabio gol jer je bio bolji većim dijelom utakmice.

 
U jeku napada domaćih, koji su bili sve bliže velikom preokretu, Ivanschitz je u 94. minuti pogodio nakon kontranapada Levantea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 3. kolo:
Almeria - Elche 2:2 (Soriano 11, Verza 45 - penal/ Alacar 32, Boakye 95)
Rayo Vallecano - Levante 1:2 (Larrivey 79/ Ruben 26, Ivanschitz 94)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije