Levante dva puta gubio, ali osvojio itekako važan bod

La Liga

Levante dva puta gubio, ali osvojio itekako važan bod

E. Škorić
Teme:

Levante i Espanyol su danas odigrali meč 33. kola La Lige, a on je završen rezultatom 2:2.

Sjajan meč odigran je na Ciutatu u Valenciji, a na kraju nije bilo pobjednika. Zadovoljniji će na kraju biti domaći, koji su dva puta gubili, ali su uspjeli da osvoje vrijedan bod u borbi za opstanak.

Katalonci su poveli golom Iglesiasa u 16. minuti, da bi Vezo u 62. minuti izjednačio na 1:1.

Samo tri minute kasnije Roca vraća prednost Espanyolu a Rochina u 72. postavlja konačnih 22. Isti je igrač dvije minute kasnije isključen kod Levantea, no ostalo je spomenutih 2:2.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Levante sada ima 34 boda i nalazi se na 16. mjestu, Villarreal je 17. sa 33, a u opasnoj zoni je Valladolid sa 32 boda. Pretposljednji je Rayo sa 28, a Huesca je na dnu sa 26 bodova. Espanyol je tačno na sredini tabele - 10. sa 42 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti