Levante pao u produžecima: Rubin u četvrtfinalu

Rubin slavio s 2:0 i prošao dalje

Levante pao u produžecima: Rubin u četvrtfinalu

A. Haznadarević

Ekipa Rubin Kazana je izašla kao pobjednik iz dvomeča sa Levanteom, igranom u okviru osmine finala Evropa lige, a slavio je ruski tim nakon produžetaka rezultatom 2:0.

Nakon što je prvi dvoboj Rubin Kazana i Levantea završen bez pogodaka 0:0, i revanš meč igran u Rusiji je završen identičnim rezultatom, pa smo tek nakon produžetaka saznali pobjednika.

 

Bila je to jedna prilično blijeda utakmica igrana na sniježnom Lužnjiki stadionu, a tipičnu rusku zimsku atmosferu nisu uspjeli iskoristiti domaćini u regularnom toku utakmice.

 

Ipak, bilo je dosta lijepih prilika na obje strane tokom meča, a najizglednije šanse za Rubin su propustili Bibras Natcho, Roman Ermenko i Rondon. S druge strane španski tim je prijetio uglavnom preko El Zahra, Roberta Acquafresce, te Rubena Garcije.

 

Ni nakon 180 minuta dvomeča navijači nisu doživjeli veća uzbuđenja, a onda se Rubin iskupio u kratkom roku. Prvo je Rondon zabio u desetom minutu prvog produžetka nakon asistencije Bibrasa Natcha, da bi ubrzo pao i novi gol.

 

Igrao se 112. minut meča, kaada je Vladimi Dyadyun pospremio loptu iza leđa golmana Levantea, te tako samo ovjerio prolazak svoje momčadi u narednu rundu takmičenja. Sergey Ryzhikov je bio asistent kod drugog gola Rubina.

 

Evropa liga, osmina finala, revanš

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rubin Kazan . Levante 2:0 (0:0) (Rondon 100, Ryzhikov 112)

 




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.