Levante počeo slaviti, pa se razočarao

Primera, 35. kolo

Levante počeo slaviti, pa se razočarao

E. Škorić

Susret Levantea i Athletica u 35. kolu španske Primere završen je bez pobjednika, rezultatom 2:2.

Imao je posljednjeplasirani Levante veliku priliku da osvoji vrijedna tri boda i da se iščupa sa dna, no prokockali su za par minuta dva  gola prednosti.

Poveli su golom Casadesusa u 13. minuti, da bi autogolom Etxeite domaći tim u 68. stigao do 2:0 i već se počelo slaviti.

A Baski su igrali do samog kraja, vjerovali u čudo i uspjeli. Prvo su u 88. preko Susaete smanjili, pa je San Jose u nadoknadi zabio za konačnih 2:2.

Levante je sada zadnji sa 29 bodova, ispred su Getafe s 31, Gijon s 32 i Granda (izvan opasne zone) s 33 boda. Athletic je peti sa 55 bodova.

Primera, 35. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Levante - Athletic 2:2 (Casadesus 13, Etxeita 68 - ag/ Susaeta 88, San Jose 91)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi