Atletico u posljednjem kolu slavio protiv Bilbaa

Španska La Liga, 38. kolo

Atletico u posljednjem kolu slavio protiv Bilbaa

Fudbaleri Atletico Madrida porazili su danas Athletic Bilbao sa 3:1 u okviru posljednjeg kola španske La Lige.

Atletico je na današnjem meču poveo u 8. minuti i to preko Fernanda Torresa. Isti igrač je samo tri minute kasnije postigao novi pogodak i to nakon asistencije Kokea. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

U nastavku su viđena još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je Williams smanjio prednost domaćih da bi u 89. minuti Correa postavio konačnih 3:1. Atletico je sezonu završio na 3. mjestu sa 78 bodova, dok je Athletic na kraju završio na 6. poziciji sa 15 bodova manje. 

Od ostalih mečeva koji su počeli u istim terminima Celta Vigo i Real Sociedad su podijelili bodove odigravši 2:2, dok je Villarreal slavio u gostima kod Valencije sa 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi