Levante s igračem manje do velike pobjede protiv Las Palmasa

Derbi u borbi za opstanak

Levante s igračem manje do velike pobjede protiv Las Palmasa

E. Čaušević

Fudbaleri Levantea danas su na domaćem terenu savladali Las Palmas sa 2:1 u okviru 31. kola španske La Lige.

Navijači su mogli vidjeti veoma dobru utakmicu, a domaći su u samom finišu došli do pobjede iako su imali igrača manje. Levante je do prednosti stigao deset minuta prije kraja prvog poluvremena kada je mrežu Las Palmasa zatresao Coke.

Međutim, na samom početku drugog poluvremena gosti su uspjeli da izjednače na 1:1. Calleri je upisao asistenciju, a u listu strijelaca upisao se Garcia. Navijači Levantea vjerovali su da će njihov tim osvojiti samo bod nakon što je Coke u 86. minuti morao van terena zbog crvenog kartona.

No, u drugoj minuti sudijske nadoknade "eksplodirale" su tribine kada je Campana pogodio za 2:1 i veliku pobjedu Levantea u borbi za opstanak. Levante je sada gotovo osigurao opstanak jer se nalazi odmah iznad mjesta koje vodi u niži rang sa 31 bodom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Las Palmas je na 19. mjestu sa 21 bodom i imat će veoma težak posao da pokuša ostati u društvu najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi