Levante slavio u Gijonu za bijeg sa dna

Primera, 12. kolo

Levante slavio u Gijonu za bijeg sa dna

Fudbaleri Levantea u okviru 12. kola ostvarili su drugu pobjedu u španskom prvenstvu, a ovoga puta bili su bolji od Sportinga iz Gijona (3:0). 

Gostujući tim je bio konkretniji tokom cijele utakmice, koristio je svoje šanse i na kraju sasvim zasluženo stigao do važne pobjede u borbi za opstanak. 

Prvi pogodak na stadionu "El Molinón" viđen je u 18. minuti. Strijelac za vodstvo Levantea bio je Deyverson, da bi devet minuta kasnije prednost gostiju udvostručio Feddal. Do kraja poluvremena Deyverson je svojim drugim golom na utakmici dokrajčio Gijon i postavio konačnih 3:0.

U nastavku utakmice Sporting je bezuspješno pokušavao smanjiti prednost Levantea, a tračak nade se pojavio u 63. minuti kada je dosuđen penal za domaće.  Ipak, Jonathan nije bio siguran sa bijele tačke i rezultat se do kraja nije mijenjao.

Levante je današnjom pobjedom zauzeo 18. poziciju u španskoj Primeri, dok je Sporting Gijon na 15. mjestu. 

Primera, 12. kolo: 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sporting Gijon - Levante 0:3


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti