Villarreal siguran protiv Sportinga

La Liga, 35. kolo:

Villarreal siguran protiv Sportinga

Villarreal je na domaćem terenu u okviru 35. kola La Lige slavio protiv Sportinga iz Gijona. 

Za "Žutu podmornicu" ovo je bio iznimno važan meč u borbi za izlazak na evropsku scenu, a izabranici Frana Escribe na kraju su opravdali ulogu favorita i protiv Sportinga slavili s ukupnih 3:1. 

Na samom startu Villarreal je uspostavio terensku inicijativu, a do prvog pogotka je stigao u 33. minuti kada je vodstvo domaćima donio Soldado. To je ujedno bio i jedini gol u prvom poluvremenu. 

U drugoj minuti nastavka Villarreal je uspio udvostručiti prednost preko Bakumbua, a isti igrač je u 59. minuti nakon asistencije Soldada povisio na 3:1. Do kraja utakmice, tačnije u 73. minuti, gosti iz Gijona su uspjeli ublažiti poraz golom Pereire koji je postavio konačan rezultat. 

Nakon ove pobjede Villarreal je petoplasirana ekipa u La Ligi, dok je Sporting ostao na 18. poziciji i dodatno smanjio šanse za opstanak.

La Liga, 35. kolo:

Villarreal - Gijon 3:1

Potražite više informacija na temu La Liga:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi