Levante uputio službenu žalbu: Hoće li Barcelona ipak biti izbačena?
Barcelona je na terenu zaradila prolazak dalje, ali bi na kraju mogli biti izbačeni iz Kupa Kralja (Foto: EPA)

Odluka će biti poznata u narednim danima

Levante uputio službenu žalbu: Hoće li Barcelona ipak biti izbačena?

M. Šljivak
Teme:

Rukovodstvo Levantea uputilo je jutros službenu žalbu Fudbalskom savezu Španije zbog nastupa mladog defanzivca Chumija u ekipi Barcelone u prvom meču ovih timova odigranog 10. januara.

Levante je taj meč dobio sa 2:1, ali su sinoć na Nou Campu poraženi sa 3:0 i Barcelona je prošla u četvrtfinale Kupa Kralja.

Međutim, pred jučerašnji meč Mundo Deportivo je objavio kako Chumi nije imao pravo nastupa zbog suspendujućih kartona iz B tima Barcelone, ali je katalonski velikan ubrzo reagovao i tvrde da nisu napravili ništa protiv pravila.

Ipak, tim iz predgrađa Valencije odlučio je da uputi službenu žalbu Fudbalskom savezu i traže da se Barca suspenduje.

"Levante je jutros predao žalbu Fudbalskom savezu Španije izbog nastupa fudbalera Barcelone u prvoj utakmici Kupa Kralja", saopšteno je iz ovog kluba.

Sada se čeka odluka Disciplinske komisije na čelu sa sudijom Carmen Perez, a sigurno da navijači Barcelone s nestrpljenjem čekaju konačnu odluku.

Barcelona sasvim jasna: Nije bilo prekršenih pravila!

Chumi je bio pod suspenzijom u B ekipi Barcelone. Protiv Castellona je dobio peti žuti karton zbog kojeg je trebao da pauzira naredni meč protiv Alcoyana.

Međutim, njemu je trener prvog tima Ernesto Valverde pružio šansu u prvom meču protive Levantea. Mundo Deportivo je pred večerašnji meč objavio da je Barcelona prekršila pravilo 56.3 i najavili su moguće sankcije i izbacivanje katalonskog velikana iz Kupa Kralja.

Barcelona se ubrzo oglasila. Naveli su da je prema pravilniku 28 koji je objavljen krajem novembra, suspenzija za igrača koji je skupio pet žutih kartona (slučaj Chumi), važi samo za takmičenje u kojem su ti kartoni zarađeni.

Prema tom pravilniku Barcelona, baš kao što je to objavila, nije prekršila pravilo i sankcija na kraju ipak ne bi trebalo biti.

Također, ni Levante nije uputio nikakvu žalbu sve do danas i to nakon što su na terenu pokazali da su ipak nivo ispod Barcelone.

Top Komentari

adis_D11
I Real su izbacili prije dvije godine nesto slično zbog cariseva,tako da bi pravila trebala važiti za sve isto.
7 0
Mase007
Tjeraj Katalonska pogavna govnaa
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi