Leverkusen se sjetio Sergeja Barbareza

Čestitali mu rođendan

Leverkusen se sjetio Sergeja Barbareza

Legendarni kapiten Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez danas slavio svoj 46. rođendan.

Barbarez je tokom karijere promijenio nekoliko klubova i u svakom je ostavio veliki pečat, tako da ga se u tim klubovima sjećaju i dan danas. 

Bayer Leverkusen je preko zvaničnog Twitter profila iskoristio priliku da čestita Barbarezu rođendan i na taj način su pokazali da ga nisu zaboravili. Podsjetimo, on je za Bayer igro u periodu od 2006. do 2008. godine i to je bio posljednji klub u njegovoj karijeri. Za Bayer je u Bundesligi odigrao 61 meč te je postigao 11 golova. 

Osim za Bayer Leverkusen on je tokom karijeri igrao za Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Dortmund i HSV. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je ukupno 47 mečeva te je postigao 17 golova. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi