"Lewa je 10 puta bolji nego što sam ja ikada bio"

Miroslav Klose hvali golgetera Bayerna

"Lewa je 10 puta bolji nego što sam ja ikada bio"

E. Škorić

Miroslav Klose bio je veliki golgeter u svoje vrijeme, ali smatra da je Robert Lewandowski "deset puta bolji".

Klose je rođen u Poljskoj, ali je na međunarodnoj razini predstavljao Njemačku, postigavši 71 gol u 137 nastupa, što ga čini najboljim strijelcem u povijesti Svjetskog prvenstva.

U karijeri je uspio postići i 121 gol u Bundesligi, a igrao je za Kaiserslautern, Werder i minhenski Bayern, čiji dres sezonama nosi Lewandowski, jedan od najboljih napadača već godinama.

Sa 213 golova na 297 utakmica Lewa je među najboljim strijelcima u povijesti nogometne igre.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Lewa je malo poput mene, ali 10 puta je bolji nego što sam ja ikada bio. Potpun je napadač, koristi obje noge, snažan je u zraku i ima sjajan udarac", rekao je Klose.

Klose je iz Bayerna otišao u Lazio 2011. godine, a tri godije kasnije će njemački velikan dovesti Lewandowskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi