"Lewa je izvlačio milione eura iz naše firme kako bi financirao luksuzni odmor s Annom"

Bivši menadžer optužio Poljaka

"Lewa je izvlačio milione eura iz naše firme kako bi financirao luksuzni odmor s Annom"

E. Škorić

Bivši menadžer Roberta Lewandowskog Cezary Kucharski tvrdi da mu je napadač Bayerna ostao dužan.

Mađarski sajt Index.hu napravio je razgovor sa Kucharskim na temu Lewandowskog neposredno prije večerašnje utakmice Poljska -Mađarska u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Uglavnom, pobliže je mađarskoj publici ispričana povijest Bayernovog golgetera, a ispričao ju je bivši njegov agent, koji se ranije bavio o njegovoj karijeri.

"2018. smo prekinuli nas dvojica saradnju. A ako me pitate koji je bio razlog, odgovorit ću jednom riječju - novac", rekao je bivši menadžer poljskog reprezentativca.

"U ratu smo nakon što smo 10 godina bili gotovo braća. Tužba je u toku, nadam se da ću dobiti. Moram pobijediti jer su činjenice očite. Lewandowski me otpustio i pridružio se Pini Zahaviju, prijatelju Romana Abramovicha. No, tužba je da je tokom godina ispumpavao milione eura iz naše zajedničke firme RL Management kako bi financirao svoj luksuzni odmor sa suprugom Annom. Tražim oko 7,5 miliona eura. Posudio sam takođe njegovoj supruzi 2,5 miliona eura, koje ona još nije vratila", rekao je Kucharski u razgovoru za index.hu.

U septembru 2020. godine, prema magazinu "Der Spiegel", Kucharski je podnio tužbu protiv RL Managementa, u kojem je od 2014. bio partner Roberta Lewandowskog. Kako otkriva "Der Spiegel", čiji su novinari vidjeli tužbu, Kucharski će svog partnera, između ostalog, optužiti za iznošenje novca iz firme, djelovanje na štetu partnera ili porezne nagodbe koje bi ih oboje mogle izložiti fiskalnoj i kaznenoj odgovornosti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Robert Lewandowski se u oktobru 2020. prijavio tužiteljstvu, optužujući Kucharskog za ucjenu. Početkom aprila ove godine bivši menadžer Bayernovog napadača čuo je od tužiteljstva dopunu optužbi u istrazi o mogućoj ucjeni Lewandowskog i njegove supruge Anne. Optužbe se odnose na otkrivanje podataka Rafaelu Buschmannu, jednom od autora sedmičnjaka "Der Spiegel", koji opisuje financijski spor Kucharski-Lewandowski, detalje sportskih i reklamnih ugovora, kao i porezne prijave Lewandowskog i njegove supruge.

Lewandowski je trenutno napustio reprezentaciju Poljske koja večeras igra protiv Mađarske i dobio je neophodan odmor budući da će njegova reprezentacija u svakom slučaju igrati u baražu i nije joj pretjerano važan meč s Mađarima.

Top Komentari

Twista
Ovo bema smisla, ima Lewandowski godisnju platu od 20 mil. € od kako je u Bayernu. A imao je i milionski ugovor u Dortmundu. Pa valjda trazi medijski prostor, jer ocigledno nema posla i igraca. Ali i los karketing je marketing!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi