Lewandowski ili Immobile ili ipak neko treći?

Borba za zlatnu kopačku

Lewandowski ili Immobile ili ipak neko treći?

E. Škorić

Robert Lewandowski postigao je gol u duelu 27. kola njemačkog prvenstva protiv Eintrachta iz Frankfurta (5:2).

Fantastički napadač Bayerna i reprezentacije Poljske postigao je gol i u 26. kolu protiv Union Berlina, te je ukupno na 27 pogodaka, čime je ubjedljivo najbolji strijelac lige, budući da Timo Werner iz Leipziga ima 21 gol i doduše utakmicu manje.

Poljak bi ove sezone mogao da bude ozbiljan kandidat za Zlatnu loptu, a smiješi mu se i Zlatna kopačka.

Njemu u prilog ide što se trenutno ne igra u ostalim Ligama petica, Francuska je okončala sezonu. Isti broj golova kao Lewa ima i Lazijev napadač Ciro Immobile.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Engleskoj napadači zaostaju za spomenutim dvojcem, s obzirom da je najefikasniji strijelac Jamie Vardy sa 19 pogodaka. Što se tiče Španije, Lionel Messi je vodeći sa 19 pogodaka.

Za sada Lewandowski i Immobile zaista izgledaju kao najizgledniji kandidati za prestižnu nagradu koja se dodjeljuje najboljem golgeteru Liga petica na kraju sezone.

Top Komentari

LOLLOL
Sreca korone inace bi opet Messi sve presisao ko svake godine bez obzira na silne povrede
2 1
GigantMostarski
Ciro Imobile ipak. Igra u ekipi koja je za 3 klase losija od Bayerna od igraca do svega, a uz to igra u jacoj ligi. Po mom misljenju
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi