Lewandowski izabrao pet najboljih napadača današnjice, sebe izostavio

Sjajni Poljak briljira u dresu Bayerna

Lewandowski izabrao pet najboljih napadača današnjice, sebe izostavio

Admin Čaušević

Robert Lewandowski je bez ikakve dileme već godinama među najboljim klasičnim napadačima. Potvrdio je to i do prekida sezone sa 39 golova na 35 mečeva u dresu Bayerna. 

Upitan da izabere pet najboljih klasičnih devetki skromni Lewandowski je sa liste izostavio sebe, te se odlučio za zvijezde Real Madrida, Manchester Cityja, RB Leipziga, Barcelone i PSG-a.

"Teško pitanje. Ako pričamo o 'devetki' rekao bih: Karim Benzema, Timo Werner, Luis Suarez, Sergio Aguero i Kylian Mbappe", kazao je 31-godišnji Poljak.

Lewandowskog su pitanja i za komentar o Erlingu Haalandu koji je od dolaska u Borussiju na 11 nastupa protivničke mreže tresao čak 12 puta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ima veliki potencijal, ali vrijeme je pred njim. Ne želim da stavljam na njega pritisak sa svojim izjavama. Ako naporno radi može postati bolji igrač i dostići vrhunski nizo. Za njega bi dobro bilo da duže ostane u Bundeligi prije nego što napravi sljedeći korak."

Nivo kojeg Haaland treba doseći za nekoliko godina Lewandowski je već dosegao. Na 275 utakmica za Bayern zabio je čak 230 golova. Ranije je nastupajući za Borussiju postigao 103 gola.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jupp
Da se ne lazemo, Lewandowski je zadnji 4-5 godina najbolji napadac na svijetu.. i djeluje kao lezeran tip, nije sklon incidentima i glupim izjavama !
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti