Muller otkrio kako izgleda život u 'korona-hotelu'
Foto: EPA

Postoje pravila ponašanja

Muller otkrio kako izgleda život u 'korona-hotelu'

U Njemačkoj odrađuju posljednje pripreme uoči nastavka sezone.

Nakon dvomjesečne pauze koju je uzrokovala pandemija koronavirusa, DFL je prošle sedmice saopštio da se fudbal u Njemačku vraća 16. maja kada će biti odigrane utakmice 26. kola Bundeslige.

Klubovi su još u ponedjeljak započeli sa sedmodnevnim karantinom kako bi se izbjeglo širenje zaraze, a kako izgledaju ti dani na LinkedInu je napisao napadač Bayerna Thomas Muller koji zajedno sa saigračima boravi u hotelu Infinity.

"Mnogo je detaljnih pravila i smjernica na koje smo se morali naviknuti. Međutim, to je neophodno kako bi se izbjegao rizik od infekcije. To uključuje najvažnija 'koronska' pravila kao što su držanje distance, zaštitna maska, higijena ruku i sve ostale mjere. Propisi o udaljenosti se strogo poštuju tokom večere i na sastancima", otkrio je Muller.

Iznio je još neke detalje.

"Hotel u kojem boravimo trenutno nema drugih gostiju, tako da se tokom dana možemo razdvojiti, ne moramo sjediti isključivo u sobama. Ipak, kada napustimo svoju jednokrevetnu sobu, obavezna je maska. Možemo je skinuti samo na treningu."

Nedostajao mu je fudbal u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada vidim kakav smo osjećaj i emocije imali tokom trening-utakmice, dovoljno je jasno koliko smo gladni za takmičarskim utakmicama", dodao je Muller.

Planirano je da se u Njemačkoj sezona okonča do 30. juna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi