Lewandowski je objavio do kada planira da igra, mnogi smatraju da "ni sam ne zna šta govori"

Spreman je još dugo trajati

Lewandowski je objavio do kada planira da igra, mnogi smatraju da "ni sam ne zna šta govori"

E. Škorić

Poljski napadač Robert Lewandowskiu spreman je da igra do 40. godine.

Napadač Bayerna imao je fanatastičnu sezonu i igra u najboljoj životnoj formi. Postigao je 55 golova na 47 mečeva, dok je Bayern osvojio Ligu prvaka, Bundesligu i Kup Njemačke.

Poljak je bio jedan od glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte i da nije bilo pandemije koronavirusa i odgađanja ceremonije, nema sumnje da bi se to i dogodilo.

"Ne razmišljam o kraju svoje karijere. Ne osjećam se kao da imam 32. Osjećam se bolje nego kad sam imao 26 godina. Posljednjih godina vrlo sam precizno radio kako bih dosegao svoju optimalnu razinu", tvrdi Lewandowski.

Na konkretno pitanje koliko mu je ostalo još kariujere, prošlosezonski najbolji strijelac Lige prvaka odgovorio je: "Možda osam godina."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski se posvetio nogometu, a bivši menadžer Pep Guardiola pozdravlja njegovu radnu etiku.

"On je najprofesionalniji igrač kojeg sam ikad upoznao", rekao je 2016. Guardiola za AS dok je još trenirao njemačkog prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi