Messi i Lewandowski su imali nešto duži razgovor - Je li razlog ružna scena tokom utakmice?
Srdačan pozdrav dvije legende nakon posljednjeg sudijskog zvižduka (Foto: EPA)

Zanimljivo

Messi i Lewandowski su imali nešto duži razgovor - Je li razlog ružna scena tokom utakmice?

Midhat Šljivak

Argentina je večeras na Svjetskom prvenstvu u Kataru savladala Poljsku s 2:0, a obje ove selekcije na kraju su uspjele ostvariti plasman u osminu finala. Ipak, posebna scena dešavala se na kraju utakmice i to između Lionela Messija i Roberta Lewandowskog.

Argentina je lagano pobijedila Poljsku s 2:0 i osigurala je prvo mjesto u grupi C, a Poljaci su do samog kraja strahovali za prolaz dalje, no na kraju su mogli da slave.

[twitter]https://twitter.com/nocontextfooty/status/1598066059118252033[/twitter]

Interesantna situacija desila se na terenu po završetku utakmice. Glavne uloge su imali Lionel Messi i Robert Lewandowski.

Nekadašnja i sadašnja zvijezda Barcelone imali su srdačan zagrljaj. Nekoliko puta je Leo nešto govorio Lewi u uho i gotovo da ne postoji ljubitelj fudbala koji se ne pita šta je ovaj razgovor značio.

Oglasi

Tokom utakmice Messi je u jednoj situaciji ignorisao Lewandowskog. Ovaj mu je pružio ruku, Leo je samo prošao kraj njega i moguće da je i to razlog što je na kraju došlo do nešto dužeg razgovora.

Ako neko od njih na kraju ne otkrije o čemu se pričalo, to će sigurno ostati tajna, a njihov razgovor je upravo tako izgledao.

Bilo je srdačno, sportski, a ovaj prizor će sasvim sigurno povećati špekulacije o eventualnom povratku Messija u Barcelonu.

Lionel Messi i Robert Lewandowski u razgovoru nakon utakmice Argentina - Poljska na Svjetskom prvenstvu (Foto: EPA)

O tome se već dosta dugo priča. Trenutno to međutim djeluje nerealno jer Messi i dalje ima ogromna primanja koja mu katalonski velikan ne može isplatiti.

Podsjetimo, njemu je 2021. godine istekao ugovor s Barcom vrijedan 555 miliona eura. Isti je tražio kako bi nastavio karijeru na Camp Nou, ali Barcelona nije imala mogućnost da mu izađe u susret.

Na kraju je završio u PSG-u. Tamo je imao poprilično mirnu prvu sezonu, ali se u ovoj probudio i igra zaista fenomenalan fudbal.

Hoće li eventualno zaigrati s Robertom Lewandowskim ostaje nam da vidimo u narednih nekoliko mjeseci. Nema dileme da bi to bio ubitačan napad, jer bi Poljak iza sebe imao zaista spektakularnu ekipu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, prije nego što se nastave priče o njegovom povratku na Camp Nou, Messi će ostati fokusiran na Svjetsko prvenstvo i izazove koji slijede njegovoj reprezentaciji.

Gaučosi će u osmini finala igrati protiv Australije i bit će veliki favorit za prolaz dalje, a Poljska će za protivnika imati aktuelnog svjetskog prvaka Francusku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije