Oglasio se fudbaler Meksika čiji dres je Messi gazio po podu: "Dobro znam kakav je on čovjek..."

Video koji je izazvao dosta reakcija

Oglasio se fudbaler Meksika čiji dres je Messi gazio po podu: "Dobro znam kakav je on čovjek..."

Endin Čaušević

Lionel Messi našao se na velikom udaru kritika iz Meksika nakon što se pojavio video iz svlačionice Argentine zbog čega su ga optužili da je namjerno gazio na podu dres ove reprezentacije prilikom slavlja, a sada se oglasio i čovjek koji je nakon utakmice razmijenio dresove s kapitenom Gaučosa.

Argentina je prije nekoliko dana u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva uspjela da pobijedi Meksiko sa 2:0 i nakon šokantnog poraza od Saudijske Arabije uspije se vratiti u borbu za plasman u osminu finala.

Gaučosi su i pored lošije igre uspjeli da savladaju Meksiko sa 2:0, a ponovo je junak bio Messi koji je zabio jedan pogodak na ovom meču i upisao je asistenciju kod gola Enza Fernandeza.

Argentinci su dosta srčano proslavili pobjedu u svlačionici gdje su se orile navijačke pjesme, a na kraju je objavljen i video koji je izazvao dosta kontroverzi.

Na njemu se vidi i kako Messi slavi sa saigračima, a potom su ga Meksikanci optužili da je namjerno gazio na podu dres njihove reprezentacije i bokser Saul "Canelo" Alvarez mu je čak zaprijetio batinama zbog toga.

Oglasi

"Vidio sam da je Messi čistio pod s našim dresom i zastavom. Treba da moli Boga da ga ne pronađem", poručio je Canelo na Twitteru, a zatim dodao.

"Baš kao što ja poštujem Argentinu on treba da poštuje Meksiko. Ne govorim općenito o svim Argentincima već samo o ovom sr*nju koje je Messi napravio u svlačionici i što smo svi vidjeli".

No, mnogi smatraju da Messi to nije namjerno uradio i da je suludo optuživati ga za takve stvari.

Nakon svega oglasio se i čovjek koji je s Messijem razmijenio dresove nakon utakmice, a to je kapiten meksičke reprezentacije Andres Guardado. Nakon svih kritika koje je Messi dobio Guardado je poručio da je zaista nepotrebno optuživati Argentinca za takve stvari.

Oglasi

"Dobro znam kakav je on čovjek. Sve ekipe s ekonimima imaju dogovor da dresove koji su puni znoja ostavljamo na podu u svlačionice bez obzira da li je to vaš dres ili od rivala ako ste ih mijenjali", počeo je Guardado i nastavio.

"Čuo sam šta je Canelo rekao, ali on nema pojma šta se u svlačionicama dešava. Ovo sve je baš glupost za mene. To je moj dres i ja sam ga mijenjao s Messijem. On to nije namjerno uradio i glupost je reći da ga je bacio na pod, namjerno ga gazio i slično. Messi nije takav čovjek".

Rasplet u Grupi C očekuje nas već sutra kada su na rasporedu utakmice posljednjeg trećeg kola nakon kojih ćemo saznati putnike u osminu finala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Trenutno je Poljska lider s četiri boda i ima bod više u odnosu na Argentinu i Saudijsku Arabiju, a Meksiko je posljednji s četiri boda.

# TIM UTA GR BOD
1. Poljska 2 2:0 4
2. Argentina 2 3:2 3
3. Saudijska Arabija 2 2:3 3
4. Meksiko 2 0:2 1

Sutra se obje utakmice igraju od 20 sati, a sastaju se Poljska - Argentina i Saudijska Arabija - Meksiko. Argentinci sigurno žele pobjedu i prvu poziciju u grupi, ali i remi im može donijeti prolazak dalje ukoliko se u drugom meču Saudijska Arabija ne dođe do pobjede.

Top Komentari

MaDaj
Kao neko ko je proveo velik dio života okružen Meksikancima mogu iskreno reci da nema veće bagre … fakat kad se sjetim mi ih igramo u cikagu, oni nas pobjedjuju i bacaju flase sa gornjeg dijela tribine na nas ispod (uključujući dijecu koja su došla da gledaju) … PU PU PU mamu im
6 1
Zoilomas
Bio drea pun znoja, nije nista sporno.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi