Niko nije hladnokrvnije govorio o odlasku Lewandowskog kao Thomas Muller
Foto - EPA

Bez puno emocija

Niko nije hladnokrvnije govorio o odlasku Lewandowskog kao Thomas Muller

Midhat Šljivak

Robert Lewandowski je nakon osam godina napustio Bayern iz Minhena.

Legendarni Poljak odlučio je karijeru nastaviti u Barceloni, a njemački prvak je za njegove usluge inkasirao 45 miliona eura.

O odlasku Lewandowskog govorio je Thomas Muller. Iskusnom ofanzivcu to očigledno ne smeta previše, ali ističe da bez Lewe neće biti nimalo svejedno.

"Svi su se dogovorili da napusti klub. Očigledno da postoje određeni razlozi što je odlučio otići. Ne znamo šta će biti i kako će sve izgledati jer je otišao igrač koji je postizao 30 do 50 golova po sezoni", rekao je Muller i dodao je:

"Nećemo igrati s desetoricom jer je on otišao. Naravno, dosta je lopti išlo prema njemu i sad će drugi igrači imati veće šanse da postignu golove"; istakao je Muller.

Robert Lewandowski je u dresu bavarskog velikana odigrao 375 utakmica, postigao je 344 gola i osvojio je sve što je mogao.

Oglasi

Lewandowski sve priznao: Real ga je zvao tri puta, sastajao se s Perezom, ali...

Najveće pojačanje ovog ljeta za Barcelonu definitivno je Robert Lewandowski.

Ipak, Poljak je u nekoliko navrata u karijeri bio na meti velikog rivala, Real Madrida.

Prvi put da ga je Florentino Perez želio dovesti u Real Madrid dogodio se nakon čarobne večeri 24. aprila 2013. kada je Poljak zabio sva četiri pogotka Kraljevima (4:1) igrajući za Borussiju Dortmund, u polufinalu Lige prvaka.

Nakon te utakmice u poljskog napadača "zaljubio" se predsjednik Real Madrida Florentino Perez, a nakon toga je uslijedio i sastanak njih dvojice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Istina je da sam sreo Florentina Pereza nekoliko puta. Jednom nakon utakmice u kojoj sam igrao protiv Real Madrida. Ali o čemu se tada razgovaralo, ne mogu vam reći", priznao je Robert Lewandowski u jednom intervjuu 2021. godine.

Real Madrid se nije predavao, a vremenom ga je pokušao još dva puta dovesti. Španski novinari prisjećaju se epizoda iz 2015. i 2018. godine, no Bayern je svaki put "uzvratio" povećanjem plate fudbaleru i od transfera nije bilo ništa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Hladnokrvan,čisti onaj hitlerovac.Nacista po rođenju.Pljuc
0 10
ShAla
Pa njemu će sad svanuti kad je otišao, nisu doveli klasičnu 9 tako da će samo njega gurunuti malo više naprijed
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi